Op deze pagina vind je afleveringen over familie.

Metropolis is benieuwd hoe men over de hele wereld omgaat met ouderen, ouderdom en het concept familie. Zo kijken we mee bij het vinden van liefde op late leeftijd, huisvesting en de opvoeding. In Nederland is het heel normaal dat ouderen naar een verzorgingstehuis gaan. Mensen hebben eenmaal hun eigen plekje nodig maar lang niet elk land is het daar mee eens. In Burkina Faso is het bijvoorbeeld heel gewoon dat de kleinkinderen zorgen voor de grootouders en in India heb je niet bepaald het beste bestaan wanneer je weduwe bent. 

Scroll door alle afleveringen binnen dit thema en klik door naar de speciale YouTube-playlist.

Het Beste voor je Kind

24 april 2022

Hoe wordt er wereldwijd gedacht over opvoeding? Wat is het beste wat je je kind kan meegeven? De meningen lopen in je vriendenkring al sterk uiteen, laat staan over de hele wereld. De correspondenten laten zien hoe in India, Burkina Faso en het Palestijnse vluchtelingenkamp Aida op de Westelijke Jordaanoever op hele verschillende manieren alles wordt gedaan om de kinderen een goede toekomst te geven.

Ook interessant bij deze aflevering

Wat doen we met Opa en Oma?

13 februari 2022

Hoe leven ouderen in de rest van de wereld? Wie zorgt er voor ze? Correspondent Jasvinder (India) gaat naar Vrindavan, de 'stad van de weduwen'. Hier kun je als oude vrouw terecht als niemand voor je wil zorgen of als je verstoten en onterfd bent. In het stadje Salash (Bulgarije) wonen alleen nog ouderen. Hun kinderen zijn allemaal naar de stad of het buitenland getrokken. Gelukkig krijgen ze af en toe bezoek van vlotte twintigers. Als oma's in Burkina Faso weduwe worden, krijgen ze een aantal van de kleindochters. Fadima is dan ook erg blij met de vier kleindochters die voor haar zorgen.

Ook interessant bij deze aflevering