In de Verenigde Staten is Ilja Willems een van onze correspondenten. Zij maakte onder meer een reportage over geld besparen. Kijk hier de verhalen uit de Verenigde Staten, en klik door naar het archief.

De van oorsprong Nederlandse Ilja woont in New York, samen met haar partner Remco. Ze maakte al eerder reportages voor Metropolis, zoals over Telefoonles in 2012, en over Stadscowboys in 2021. Voor HUMAN maakte ze in 2022 een reportage over creatieve manieren om geld te besparen.

Verkopers

4 december 2022

In een tijd waarin onze aandacht vooral op wordt geslurpt door onze telefoons, valt het niet mee om de aandacht te trekken. Zeker als je iets te verkopen hebt, moet je van goeden huize komen. In New York zien we hoe gastheer Tommy met zijn luide gezang klanten naar het Italiaanse restaurant probeert te lokken. 

Handen omhoog

13 november 2022

De behoefte aan veiligheid zit diepgeworteld in ieder van ons. Hoe houden we het een beetje veilig om ons heen? Sinds de oorlog in Oekraïne nemen de aanmeldingen voor een schietcursus enorm toe. In Kennesaw (VS) zijn de bewoners verplícht een wapen te hebben.

Geld besparen

8 mei 2022

Over de hele wereld stijgen de kosten van het levensonderhoud. Door de onrust in Oekraïne en de internationale sancties rijzen ook de olie- en gasprijzen de pan uit. De Nederlanders, toch al bekend om hun zuinigheid, moeten de broekriem aanhalen. Daarom komen de correspondenten met besparingstips uit andere delen van de wereld. 

Meer uit de Verenigde Staten