In Kenia zijn Carren en Baraka twee van onze correspondenten. Carren maakte onder meer een reportage over de 'ghetto gym' in Kenia. Baraka maakte bijvoorbeeld een reportage over iemand die verslaafd is aan stenen eten. Kijk hier de verhalen van onze Keniaanse correspondenten en klik door naar het archief.

Carren woont en werkt in Kisumu en werkt al sinds 2009 voor Metropolis. In de televisiewereld vond ze haar thuis. Het liefst werkt Carren aan reportages met unieke mensen die de norm naast zich neerleggen en leven op hun eigen manier. De favoriete verhalen in haar archief zijn die over het orgasmetandenpoetsen met een stokje en poepscheppen als beroep. Met haar werk wil ze de menselijke kant van Afrika laten zien: ongeacht onze achtergrond verlangen we allemaal naar liefde, acceptatie, succes en erkenning. Als Carren niet aan het werk is staat ze op de toneelplanken en zingt, danst en draagt ze gedichten voor.

Baraka Karama maakte in 2009 al verhalen voor Metropolis, zoals over casanova’s op het Keniaanse strand en over iemand die verslaafd is aan het eten van stenen. Ook volgde hij een dag lang een zakkenroller. Inmiddels woont hij niet meer in Nairobi, maar in Kisumu en maakt opnieuw verhalen voor Metropolis. Hij werkt ook voor Aljazeera en Reuters en voor de Keniaanse zenders K24 tv en KTN en werkt het liefst aan verhalen over mensen.

Brandstofcrisis

11 december 2022

Nooit waren de brandstofprijzen zo hoog als in 2022. We betaalden afgelopen zomer soms meer dan 2,50 euro per liter aan de pomp. En dat niet alleen, door de oorlog in Oekraïne en de daarop volgende olieboycot van Rusland, leidt de wereldwijde brandstofcrisis in veel landen tot problemen. 

Ook in Afrika sneuvelt elk prijsrecord. Correspondent Carren loopt een dag mee met Hillary, die uit pure wanhoop benzine steelt om rond te kunnen komen. Een dubieuze exercitie die niet zonder gevaar is. 

 

Handen omhoog

13 november 2022

De behoefte aan veiligheid zit diepgeworteld in ieder van ons. Hoe houden we het een beetje veilig om ons heen? In In Kenia kun je een Maasai-krijger inhuren om je huis te bewaken. 

Baby ja, Baby nee?

6 november 2022

In Kenia vinden we de energieke Koning van de Condooms. Hij vindt dat voorkomen beter is dan genezen en dat ieder land zijn eigen Condoomkoning zou moeten hebben. Onvermoeibaar laat hij zien hoe je een condoom ter sprake kunt brengen en kunt gebruiken, vooral bij vrouwen die er al een ongewenste zwangerschap op hebben zitten.

De Mooiste Dag

2 oktober 2022

Correspondent Carren is op het Keniaanse platteland te gast op een bruiloft waar een bruidsschat betaald moet worden. Maar hoe bepaal je wat de bruid waard is? De familie van bruidegom David gaat in onderhandeling met de familie van bruid Cecilia. Een stier, koeien, geiten en een heleboel cash worden ingezet om de bruid, en buit binnen te halen.

In de Spits

18 september 2022

In Kenia vond correspondent Carren een man die niet bij de pakken neer gaat zitten in het drukke verkeer van Nairobi. Hij loodst met drie telefoontjes meer dan 400 busjes door het krankzinnige verkeer van de hoofdstad en verdient daarmee zijn geld.

Safe Spaces

11 september 2022

Apostel Darlan Rukih is als intersekse geboren en inmiddels een gevierd priester en gospelzanger. Lang voelde hij veel schaamte, maar inmiddels accepteert Darlan zichzelf eindelijk en zingt hij het uit. Hoewel hij ook een baarmoeder heeft, koos hij ervoor drie kinderen te adopteren die ook als intersekse geboren zijn. 

Alles voor de Toerist

3 april 2022

De wereld is vol toeristen, op zoek naar romantiek en authentieke belevingen. Hoe speelt de toeristenbranche handig in op de goedgelovige toerist die op zoek is naar een zo 'echt' mogelijke ervaring? In Kenia wil de toerist echte Masaikrijgers zien. Het minder bekende Samburuvolk doet zich graag als zodanig voor. Onze correspondent neemt een kijkje.

Gelukkig Fitjaar

16 januari 2022

In Kisumu (Kenia) is een 'ghetto-gym', een mini-sportschooltje op straat, waar met creatieve gewichten flink aan de spierballen wordt gewerkt.