In Kenia is Carren een van onze correspondenten. Zij maakte onder meer een reportage over de 'ghetto gym' in Kenia. Kijk hier de verhalen van Carren, en klik door naar het archief.

Carren woont en werkt in Kisumu en werkt al sinds 2009 voor Metropolis. In de televisiewereld vond ze haar thuis. Het liefst werkt Carren aan reportages met unieke mensen die de norm naast zich neerleggen en leven op hun eigen manier. De favoriete verhalen in haar archief zijn die over het orgasmetandenpoetsen met een stokje en poepscheppen als beroep. Met haar werk wil ze de menselijke kant van Afrika laten zien: ongeacht onze achtergrond verlangen we allemaal naar liefde, acceptatie, succes en erkenning. Als Carren niet aan het werk is staat ze op de toneelplanken en zingt, danst en draagt ze gedichten voor.

De Mooiste Dag

2 oktober 2022

Correspondent Carren is op het Keniaanse platteland te gast op een bruiloft waar een bruidsschat betaald moet worden. Maar hoe bepaal je wat de bruid waard is? De familie van bruidegom David gaat in onderhandeling met de familie van bruid Cecilia. Een stier, koeien, geiten en een heleboel cash worden ingezet om de bruid, en buit binnen te halen.

In de Spits

18 september 2022

In Kenia vond correspondent Carren een man die niet bij de pakken neer gaat zitten in het drukke verkeer van Nairobi. Hij loodst met drie telefoontjes meer dan 400 busjes door het krankzinnige verkeer van de hoofdstad en verdient daarmee zijn geld.

Safe Spaces

11 september 2022

Apostel Darlan Rukih is als intersekse geboren en inmiddels een gevierd priester en gospelzanger. Lang voelde hij veel schaamte, maar inmiddels accepteert Darlan zichzelf eindelijk en zingt hij het uit. Hoewel hij ook een baarmoeder heeft, koos hij ervoor drie kinderen te adopteren die ook als intersekse geboren zijn. 

Alles voor de Toerist

3 april 2022

De wereld is vol toeristen, op zoek naar romantiek en authentieke belevingen. Hoe speelt de toeristenbranche handig in op de goedgelovige toerist die op zoek is naar een zo 'echt' mogelijke ervaring? In Kenia wil de toerist echte Masaikrijgers zien. Het minder bekende Samburuvolk doet zich graag als zodanig voor. Onze correspondent neemt een kijkje.

Gelukkig Fitjaar

16 januari 2022

In Kisumu (Kenia) is een 'ghetto-gym', een mini-sportschooltje op straat, waar met creatieve gewichten flink aan de spierballen wordt gewerkt.