In Kenia is Carren een van onze correspondenten. Zij maakte onder meer een reportage over de 'ghetto gym' in Kenia. Kijk hier de verhalen van Carren, en klik door naar het archief.

Carren woont en werkt in Kisumu en werkt al sinds 2009 voor Metropolis. In de televisiewereld vond ze haar thuis. Het liefst werkt Carren aan reportages met unieke mensen die de norm naast zich neerleggen en leven op hun eigen manier. De favoriete verhalen in haar archief zijn die over het orgasmetandenpoetsen met een stokje en poepscheppen als beroep. Met haar werk wil ze de menselijke kant van Afrika laten zien: ongeacht onze achtergrond verlangen we allemaal naar liefde, acceptatie, succes en erkenning. Als Carren niet aan het werk is staat ze op de toneelplanken en zingt, danst en draagt ze gedichten voor.

Alles voor de Toerist

3 april 2022

De wereld is vol toeristen, op zoek naar romantiek en authentieke belevingen. Hoe speelt de toeristenbranche handig in op de goedgelovige toerist die op zoek is naar een zo 'echt' mogelijke ervaring? In Kenia wil de toerist echte Masaikrijgers zien. Het minder bekende Samburuvolk doet zich graag als zodanig voor. Onze correspondent neemt een kijkje.

Gelukkig Fitjaar

16 januari 2022

In Kisumu (Kenia) is een 'ghetto-gym', een mini-sportschooltje op straat, waar met creatieve gewichten flink aan de spierballen wordt gewerkt.