In Estland is Sasha een van onze correspondenten. Hij heeft reportages gemaakt over onder andere geld, traditie en samenwonen. Kijk hier enkele verhalen uit Estland, en klik door naar het archief.

Sasha woont in de stad Tartu en maakt sinds 2010 verhalen voor Metropolis. Hij heeft nogal wat ervaring met televisie: zijn carrière startte als productieassistent bij MTV om later naar Tajikistan te verhuizen verhuisde waar hij tv-reclames tegen corruptie ging maken. Met zijn werk hoopt hij de wereld te tonen door een klein detail in beeld te brengen. Met de woorden van dichter William Blake: 'to show the world in a grain of sand'. Sasha houdt zich het liefst bezig met de rafelranden van de samenleving, humor en onverwachte gebeurtenissen. Zijn favoriete reportages zijn Luizenbaantjes en Blind zijn.

Helende Krachten

6 februari 2022

Op bezoek bij mensen die denken dat ze meer kunnen genezen dan reguliere artsen. Evald Piirisild (Estland) kan als Sjamaan Arendsveer de hulp inroepen van zijn totemdier wolf. Die spoort ziektes op en klauwt of bijt die uit de patiënt.

Meer uit Estland