In Bulgarije is Francesco een van onze correspondenten. Hij maakte onder meer een reportage over onze hoe we met onze ouderen omgaan. Kijk hier de verhalen uit Bulgarije, en klik door naar het archief.

Francesco maakt sinds 2022 verhalen voor Metropolis. Zijn eerste reportage ging over het stadje Salash waar alleen nog ouderen wonen.

In de Spits

18 september 2022

De straten van de Bulgaarse hoofdstad Sofia kunnen een verschrikking zijn voor Meto en zijn paard. Deze handelaar van Roma afkomst probeert met zijn paard en wagen door het verkeer te manoeuvreren om overal het afval op te halen. Maar het bestuur van Sofia wil af van die wagens in het straatbeeld. Hoe moet het nu verder met Meto?

Geld besparen

8 mei 2022

Over de hele wereld stijgen de kosten van het levensonderhoud. Door de onrust in Oekraïne en de internationale sancties rijzen ook de olie- en gasprijzen de pan uit. De Nederlanders, toch al bekend om hun zuinigheid, moeten de broekriem aanhalen. Daarom komen de correspondenten met besparingstips uit andere delen van de wereld. 

Russen

10 april 2022

Hoe is het om Rus te zijn in deze tijden van oorlog? De Metropoliscorrespondenten zoeken de lokale Russische gemeenschappen bij hen in de buurt op met deze, gevoelige, vraag. Worden ze erop aangesproken dat Rusland de Oekraïne is binnengevallen en hoe kijken zij zelf naar de oorlog?

Wat doen we met Opa en Oma?

13 februari 2022

Hoe leven ouderen in de rest van de wereld? Wie zorgt er voor ze? In het stadje Salash wonen alleen nog ouderen. Hun kinderen zijn allemaal naar de stad of het buitenland getrokken. Gelukkig krijgen ze af en toe bezoek van vlotte twintigers.

Meer uit Bulgarije