Voor de Filosofie Nacht portretteerde filmmaker Anna Witte zeven personen. Ongelijkheid is niet enkel iets abstracts, maar overal concreet aanwezig – op straat, om je heen.

Filosofie Nacht

Voor de Filosofie Nacht maakte filmmaker Anna Witte korte portretten van mensen die persoonlijk te maken hebben met ongelijkheid. Ongelijkheid is niet alleen een abstracte discussie, maar komt soms heel dichtbij.’

Amber

Hoe ver ga je voor geld? Amber voert een seksueel getinte performance op tijdens dinnershows. Ze verdient goed, maar vraagt zich af of ze de grenzen van haar persoonlijke integriteit overschrijdt. 

Leonoor

Pas toen Leonoor de tumor uit haar gezicht liet verwijderen, merkte ze dat mensen eerder niet de waarheid tegen haar zeiden.

Jack

Als de zinloosheid je over valt, telt niets meer - ook al heb je alles. Jack is één van de zeven personen die filmmaker Anna Witte heeft geportretteerd voor de Filosofie Nacht. Het project laat zien dat over ongelijkheid niet alleen een abstracte discussie gevoerd wordt, maar concreet aanwezig is – op straat, om je heen. Tijdens de Nacht op 17 april in pakhuis De Zwijger waren op meerdere schermen portretten te zien van mensen die te maken hebben met ongelijkheid.

Anja

Wanneer wordt kijken staren? Anja is één van de zeven personen die filmmaker Anna Witte heeft geportretteerd voor de Filosofie Nacht. Het project laat zien dat over ongelijkheid niet alleen een abstracte discussie gevoerd wordt, maar concreet aanwezig is – op straat, om je heen. Tijdens de Nacht op 17 april in pakhuis De Zwijger waren op meerdere schermen portretten te zien van mensen die te maken hebben met ongelijkheid.

Rein

"Maar je zou toch zeggen dat er een keer een einde moet komen aan die straf." Rein is één van de zeven personen die filmmaker Anna Witte heeft geportretteerd voor de Filosofie Nacht. Het project laat zien dat over ongelijkheid niet alleen een abstracte discussie gevoerd wordt, maar concreet aanwezig is – op straat, om je heen. Tijdens de Nacht op 17 april in pakhuis De Zwijger waren op meerdere schermen portretten te zien van mensen die te maken hebben met ongelijkheid.