Laura Bromet, raadslid voor GroenLinks in de gemeente Waterland, is door naar de volgende ronde in de wedstrijd 'Beste raadslid van Nederland'.

Aan de vooravond van de verkiezingen van 12 september 2012 zond Human 'Alles van Waarde' uit, een documentaire van Frans Bromet. Hierin windt hij zich op geheel eigen wijze op over het verdwijnen van de menselijke maat in de wereld om hem heen.  Het resultaat is een film die het hart van de actuele maatschappelijke ontwikkelingen raakt.

Waar Frans zich machteloos voelt, trekt zijn nuchtere, meer pragmatische dochter Laura ten strijde. Zij heeft niet veel last van de door Frans zo verfoeide zakkenvullende managers-kaste. Als fractievoorzitter van de lokale GroenLinks-afdeling is ze ervan overtuigd dat je zaken kunt veranderen door dicht bij huis te beginnen. Haar ambities zorgen ervoor dat ze als  fractiemedewerker in de Tweede Kamer komt. Van de pessimistische levensinstelling van haar vader heeft ze niet veel meegekregen. Ze vindt dan ook dat hij schromelijk overdrijft.

Frans: Denk je dat er een generatiekloof is tussen ons?
Laura: Nee, ik denk eigenlijk niet in generatiekloven. Het is ook gewoon een levenshouding. Of dat je let op de negatieve dingen of dat je let op de positieve dingen. Ik ben niet zo’n zwartgallig type. Ik ben een optimist. En dat ben jij niet volgens mij.
Frans: Ik weet niet of ik een optimist ben. Ik ben volgens mij een réalist.
De discussies tussen vader en dochter gaan continu door, of ze nu op werkbezoek zijn of in de trein of in een klein rood autootje zitten. Ze vormen de rode draad in de film. Ze zijn grappig en tegelijkertijd veelzeggend voor de stand van het land.