Human op het Cinekid festival

De 28ste editie van het Cinekid Festival in Amsterdam, het internationale Film-, Televisie- en Nieuwe Mediafestival voor de jeugd vindt plaats van 11 t/m 18 oktober.

Op woensdag 15 oktober organiseert Human een speciale middag voor zijn jeugdprogramma’s op Cinekid. De middag gaat van start met De Vloer Op Jr. in aanwezigheid van vrijwel de volledige cast. Enkele van de beste afleveringen worden vertoond en er zullen nog niet eerder vertoonde scènes te zien zijn. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor het publiek om met de acteurs live te improviseren. En wel onder begeleiding van niemand minder dan Nils Verkooijen!

Dus Ik Ben Jr.

Aansluitend is de feestelijke première van het filosofische programma Dus Ik Ben Jr., waarvan de eerste twee afleveringen van het splinternieuwe seizoen vertoond zullen worden. Naast denkpiloot Borre zullen de meeste kinderen uit de serie ook aanwezig zijn. Gedurende het festival worden er allerlei filosofische workshops en spellen door Dus Ik Ben Jr. georganiseerd. De ultieme kans voor kinderen om hun brein te kraken. En last but not least: Dus Ik Ben Jr. is geselecteerd voor de Kinderkast Publieksprijs! De feestelijke uitreiking vindt plaats op vrijdag 17 oktober op het Cinekid Festival.

Rechten van het kind

Zondag 12 oktober staat in het teken van de rechten van het kind. Op deze dag gaat Humans Kids & Docs: 4Ever in première. In deze jeugddocumentaire volgt regisseur Reber Dosky hartsvriendinnen Vera en Arbesa. Hun innige vriendschap is ernstig verstoord door de uitzetting van de in Nederland geboren en getogen Arbesa naar Kosovo. Vera probeert zo goed en zo kwaad als het gaat de vriendschap te onderhouden. Ze zet een actie opgang en verzamelt brieven om Arbesa naar Nederland te halen en overhandigt deze aan de SP 2e Kamerlid Sharon Gesthuizen. Maar helaas helpt ook dat niet en Vera is gedwongen vanaf een afstand de vriendschap in stand te houden. Of toch...

Deze week gaat de kaartverkoop van start, via: www.cinekid.nl