Na onder anderen Ton Hooijmaijers en Jos van Rey is Mark Verheijen de volgende VVD-politicus die negatief in het nieuws komt wegens een integriteitskwestie. Welke partijen hebben invloed op beeldvorming en de publieke opinie? Argos TV Medialogica wijdde in januari een uitzending aan beeldvorming over Jos van Rey.

Mark Verheijen stopt tijdelijk met zijn werk als Tweede Kamerlid, omdat er op 18 februari aangifte tegen hem is gedaan wegens corruptie in de tijd dat hij wethouder in Venlo was. Het eerste bericht over vermeend gesjoemel verscheen onlangs in NRC Handelsblad. Dat meldde dat Verheijen in zijn tijd als gedeputeerde in de provincie Limburg voor duizenden euro's onterecht declareerde.

Premier Rutte erkent dat Verheijen foute declaraties heeft gedaan maar probeerde het negatieve beeld te kantelen. Hij noemde het verhaal in NRC Handelsblad 'behoorlijk opgeblazen.' 

Welke partijen hebben invloed op beeldvorming en de publieke opinie? Argos TV Medialogica (HUMAN/VPRO) reconstrueert in de uitzending 'Jos van R. - Onderkoning van Roermond' hoe het beeld van Jos van Rey kantelde. Van corruptiebestrijder naar corruptieverdachte.

Bekijk de uitzending en discussieer mee op www.facebook.com/medialogica of Twitter #medialogica