48 uur nadat besloten was dat Maryam Namazie niet welkom was op de campus van Warwick University (GB), is de Student Union van de universiteit overstag. Na een petitie en kritiek van vooraanstaande atheïsten als RIchard Dwakins is de Iraanse mensenrechtenactivist toch welkom om te komen spreken.

De Unie van studenten biedt excuses aan Namazie. Daarnaast is contact gezocht met the Warwick Atheist, Secularist and Humanist Society om ervoor te zorgen dat de lezing die Nazamie gaat houden op een goede manier verloopt, ook de haar veiligheid is daarbij belangrijk. Maryam Namazie is mede-oprichter van het comité van ex-moslims in Groot- Britannië. Ze deed mee aan een van de vier Onder Ongelovigen Lezing+ debatten van Human en Humanistisch Verbond in Rotterdam. De 49-jarige humaniste Namazie voert al jaren campagne voor vrouwenrechten in islamitische landen. Gisteren zei ze nog verbaasd en ook mismoedig te zijn over het besluit om haar tot persona non grata te verklaren, aldus de Volkskrant. 

Ophef
Het besluit  veroorzaakte veel ophef  bij opinieleiders. Zo maakte de bekende bioloog Richard Dawkins de leden van de Student Union uit voor 'bruikbare idioten' die de radicale islam een handje helpen. Lees verder in ons bericht van gisteren.