Het einde van het jaar is een moment van terugblikken, zo ook voor ons. In een aantal overzichten nemen we je nog een keer mee door de beste verhalen van 2019. In dit overzicht: het leukste van 'De vloer op' in 2019.

#1. Al negentien jaar stylist bij 'De vloer op'

Al vanaf het allereerste begin van 'De vloer op' verzorgt Jacqueline Steijlen de kleding en rekwisieten voor het programma. We liepen twee dagen mee tijdens haar voorbereidingen voor opnames van het afgelopen seizoen. Kris kras door Amsterdam verzamelt Steijlen pistolen, petjes, hoodies en handboeien.

Ga mee op verzameltocht en leer en passant  de geschiedenis van het programma in deze reportage →

#2. 'Samen door de modder'

Dit jaar maakte Bram Suijker zijn debuut in 'De vloer op'. We spraken met de 29-jarige acteur,  die eerder al bij 'De vloer op jr.' zijn opwachting maakte, voorafgaand aan zijn eerste opname. "Meestal is een improvisatie een reeks gemiste kansen."

Lees het interview →

#3. 'Shit, dat wordt zweten'

Ook Thomas Cammaert maakte dit jaar zijn debuut in de televisieversie van 'De vloer op'. Eerder ging hij al mee met de gelijknamige theatertour. "Shit, dat wordt zweten," dacht de acteur toen hij gevraagd werd om mee te doen aan het programma. 

Lees het interview →

#4. Extra scènes exclusief online

Dit jaar hadden we meer scènes dan er in de uitzendingen pasten. De leukste vijf hebben we exclusief online beschikbaar gemaakt. Kijk hiernaast bijvoorbeeld naar Eva en Yannick, die in de loterij twintig miljoen euro hebben gewonnen. Maar hoe veel is daar nog van over? 

Check alle extra scènes op deze verzamelpagina →

#5. Nils is de nieuwe presentator van 'De vloer op jr.'

Dit najaar was Nils Verkooijen de nieuwe presentator van 'De vloer op jr.'. Hij kent het programma goed, hij schitterde zelf al vaak als acteur in de junior-variant en 'De vloer op' voor volwassenen. We spraken met de kersverse host over hoe het presenteren hem beviel.

Lees het interview →

#6. Scène drie volgt op scène één

In dit seizoen van 'De vloer op' viel iets nieuws op. In sommige afleveringen was de derde scène een vervolg op de eerste scène in die aflevering, zoals hieronder.

In 'Onmogelijke keuze, 1' is het 1942. De bewoners van een afgelegen boerderij is gevraagd twee Joodse kinderen van twee en vier jaar onder te brengen. Zijn ze bereid hun leven op het spel te zetten? In 'Onmogelijke keuze 2' is het inmiddels 1945, twee maanden na de bevrijding. In tegenstelling tot haar man heeft Eva de holocaust overleefd. Ze gaat op zoek naar haar twee kinderen die drie jaar geleden ondergedoken hebben gezeten en komt terecht bij een afgelegen boerderij. 

#7. Het hele seizoen van 'De vloer op'

Het seizoen van 'De vloer op' had te veel pareltjes om hier op een rijtje te kunnen zetten. Wil je meer nagenieten van het afgelopen seizoen?

Check alle afleveringen hier → 

#8. Alles van 'De vloer op jr.'

Wil je alle scènes van 'De vloer op jr.' van 2019 nog eens terugkijken? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Check alle afleveringen →

Meer terugblikken