Human maakte in september het programma: ’De staat van het klimaat’ waarin presentator Tim Hofman samen met onder anderen wetenschapsjournalist Diederik Jekel en meteoroloog Gerrit Hiemstra de balans opmaakte wat betreft de klimaatdoelstellingen. Als omroep proberen we ook rekening te houden met onze ecologische footprint en willen we er alles aan doen, de generaties na ons ook een gezonde toekomst te bieden.

Een kijkje achter de schermen

Termen als ‘groen’ en ‘duurzaamheid’ zijn inmiddels vaak gebruikte woorden in ons vocabulaire. Maar zijn wij zelf eigenlijk wel zo groen? Om dat te onderzoeken namen we een kijkje achter de schermen in het pand van de VPRO waarin wij van Human ook gevestigd zijn.

We spraken met Richard Broekhoff die met liefde onze lunchmaaltijden klaarmaakt in de keuken van het restaurant, met Meta de Haan die ons elke dag van een duurzaam kopje koffie voorziet in het 'Petit Cafe', met hospitality manager Harald van Beek die probeert de ontvangst en het restaurant zo groen mogelijk te krijgen, hoofd ICT en productiefaciliteiten Mattijs de Ruijter vertelt ons over de duurzaamheid en het energieverbruik van ons pand en onze eigen hoofdredacteur Marc Josten, die ons uitlegt hoe wij als omroep zo duurzaam mogelijk te werk kunnen gaan.

Meer verdieping