Benieuwd naar meer van het werk van Frank Meester? Bekijk het op deze pagina.

Naast filosoof is Frank Meester ook schrijver. Van zijn hand verschenen onder andere Zie mij. Filosofie van de ijdelheid en Islam. Samen met zijn broer Maarten schreef hij de boeken Meesters in de filosofie en Meesters in het hier en nu. Met filosoof Stine Jensen schreef hij De opvoeders. Wat filosofie de schipperende ouder kan leren. Samen hebben ze ook een theatervoorstelling: Het opvoedcircus, dat in 2019 in reprise gaat in de Nederlandse theaters.

Daarnaast deed hij onder andere een inspirerend betoog voor Human bij Kwartslag, was hij te gast in Brainwash Zomerradio en sprak hij met Stine Jensen in Ik heb lief, dus ik ben.

Kwartslag

In deze aflevering vertelt Frank Meester welke levensles hij kreeg van Arthur Schopenhauer (1788-1860). Gelukkig worden. Kan een boze, witte, 19de-eeuwse filosoof je dat leren? Muzikant en filosoof Frank Meester toont met behulp van Schopenhauers gezaghebbende werk 'De wereld als wil en voorstelling' aan hoe geluk binnen handbereik kan komen.

Brainwash Zomerradio

Floortje Smit sprak in Brainwash Zomerradio met Frank Meester. Frank Meester is filosoof en schrijver.

Ik heb lief, dus ik ben

Filosofe Stine Jensen onderzoekt hoe mensen zichzelf definiëren in de hedendaagse cultuur. Jensen zoekt naar de filosofische wortels van onze identiteit en test de houdbaarheid van het gedachtegoed van eeuwenoude filosofen.
Het begint allemaal in Amsterdam. Samen met Frank Meester, Rob Wijnberg, Stephan Sanders en Désanne van Brederode formuleert ze een filosofisch dilemma.