Patrick van der Bolt werd in 2002 vermoord. De politie vond niet genoeg aanknopingspunten en stopte het onderzoek. In Argos komen nieuwe bevindingen aan het licht.

Patrick van der Bolt (36) wordt op 2de kerstdag 2002 dood gevonden in zijn appartement in Heerlen. Hij is vermoord. Er zijn twee verdachten opgepakt, maar er is nooit een zaak van gekomen. Het DNA dat werd aangetroffen Patricks’ flat matchte niet met dat van de verdachten. Het politie-onderzoek bloedde daarmee dood. En tot op heden is de moord op Patrick niet opgelost.

Gerede twijfel
De Universiteit Maastricht buigt zich in 2013 over deze zogenaamde coldcase in het kader van het Project Gerede Twijfel en presenteert een rapport aan het Openbaar Ministerie en de politie in Limburg. De leider van het onderzoek, rechtspsycholoog, Robert Horselenberg, zegt in Argos dat zijn rapport aanknopingspunten bevat, waarmee het politie-onderzoek heropend zou kunnen worden. Maar nu, vijftien jaar na de moord, is er ook nog steeds niets gedaan met de nieuwe bevindingen van Horselenberg.

In Argos deel 1 van een reconstructie van de gebeurtenissen rond en na de moord op Patrick, met medewerking van familie en vrienden van Patrick. Waarom verdween het rapport met nieuwe aanwijzingen in een la? Wat ging er mis bij deze moordzaak?
 
'De moord op Patrick' is ook als podcast te beluisteren.