De student Mashal Khan die zichzelf ‘de humanist’ noemde is in Pakistan vermoord door tientallen medestudenten na een beschuldiging van godslasterlijke uitingen op sociale media. De universiteit waar het gebeurde, is tot nader order gesloten.

Mashal Khan was student aan de Abdul Wali Khan University in de Khyber Pakhtunkhwa provincie in Pakistan. Hij studeerde journalistiek en massacommunicatie. Volgens Pakistaanse media was een grote groep studenten betrokken bij de aanval op Khan. Hij werd beschuldigd van blasfemie ofwel godslastering op sociale media.

Stokken
Khan werd, naar verluidt, in zijn hoofd geschoten en vervolgens met stokken geslagen. Op sociale media zijn filmpjes te zien van hoe zijn al dode lichaam werd aangevallen. Zoals te zien op de volgende (WAARSCHUWING!) schokkende beelden video1  en video2. Politie was aanwezig vanwege de blasfemiebeschuldiging, maar zei niets te kunnen doen omdat er te veel studenten waren. Ongeveer 20 studenten zijn gearresteerd. De universiteit is tot nader order gesloten.

Lees verder op de site van het Humanistisch Verbond