Vanaf eind augustus wekelijks op NPO 3 en NPO Start

De zesdelige dramaserie Laura H. vertelt het op waarheid gebaseerde verhaal van Laura (Zoë Love Smith). De tiener uit Zoetermeer reist, in een zoektocht naar zichzelf, met haar man Ibrahim (Bilal El Aoumari) en twee kinderen naar het kalifaat in Syrië. Als ze in 2016 aan de grens opduikt en zegt dat ze ontsnapt is en spijt heeft, zijn de twijfels over haar motieven groot. Het is een serie die zorgvuldig het proces van een radicaliserend meisje blootlegt. Waarom koos Laura ervoor naar het 'Kalifaat' af te reizen? 

Regisseur Kadir Ferati Balci: "Ik vroeg me af wat ik zou doen als mijn kind betrokken zou raken bij een terroristische organisatie. Wat zou jij doen als het jouw kind was? Deze vraag werd mijn basis voor het vertellen van het verhaal van Laura H., dat sterk draait om de relatie tussen Laura en haar vader Eric, wiens enige doel het is om Laura en haar kinderen weer thuis te herenigen. Een verhaal over onvoorwaardelijke liefde en hoe deze bijna bezwijkt onder de druk van de samenleving."

Regisseur Flynn von Kleist: "Wat me raakt aan Laura's verhaal is hoe ver ze gaat om een antwoord te vinden op de vraag wie ze is. Ze zet in haar zoektocht alles op het spel; haar vrijheid, haar eigen leven en zelfs het leven van haar kinderen. In Laura H. zien we de extreme keuzes die Laura maakt, die desastreuze gevolgen hebben, maar ook hoe die voortkomen uit een universeel verlangen naar erkenning en geborgenheid. Uiteindelijk is het de onvoorwaardelijke liefde tussen ouder en kind die haar de kracht geeft om de weg naar huis te vinden."

Laura H. is een dramaserie van de VPRO, HUMAN en VRT in coproductie met Tomtit Film en Mockingbird Productions, gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Rueb. 

Dit vind je misschien ook leuk