Djurre de Haan is componist en schreef speciaal voor de serie zes nummers. We spraken hem over mantelzorg, en zijn nummer Wakker in het Ziekenhuis.

Het nummer Wakker in het Ziekenhuis beschrijft scènes uit de vijfde aflevering van Kanaal Sociaal. Bijvoorbeeld hoe Mariska één keer in de drie weken haar nagels laat doen, wat voor haar het enige moment van ontspanning is.

De titel van het nummer onleende muzikant Djurre de Haan aan het moment dat Seval wakker werd in het ziekenhuis, nadat ze in een moment van paniek tegen een boom aanreed. We spraken Djurre over het nummer, en hoe ook hij een van de vijf miljoen mantelzorgers van Nederland was.

Kijk Kanaal Sociaal

Elke dinsdag om 22:15 uur op NPO 2

Nederland kent meer dan vijf miljoen mantelzorgers en dat worden er in de toekomst alleen maar meer. Of we het willen of niet, mantelzorg is de hoeksteen van ons zorgsysteem. Voor de zesdelige documentaireserie Kanaal Sociaal strijken regisseurs Nelleke Koop en Stephane Kaas meer dan een jaar lang neer in Deventer, met zijn zo diverse bevolking. Zij volgen de levens van zes Deventenaren die voor een dierbare zorgen.

Kijk Kanaal Sociaal elke dinsdag om 22:15 uur op NPO 2, of stream via NPO Start.

Kijk ook