Aflevering 5

Diversiteit

Aflevering 5

Diversiteit

Veel bedrijven en instellingen streven tegenwoordig naar diversiteit. Maar wat betekent dat woord nu echt? Gaat het alleen om selecteren op uiterlijke kenmerken, of gaat het om het omarmen van onderlinge verschillen? En hoe komen we tot diversiteit?

Zondag 28 juli, 12:10 uur op NPO 1

Woorden stellen ons in staat de wereld te begrijpen, woorden kunnen ons ook in verwarring brengen. In zijn negende seizoen bespreekt Het filosofisch kwintet woorden waarmee we worstelen. Woorden waarmee marketeers, politici en bestuurders aan de haal zijn gegaan. Begrippen die werden beroofd van hun oorspronkelijk betekenis en zo vaak en lang zijn gebruikt dat ze hun waarde of inhoud verloren.

In de vijfde en laatste aflevering van deze serie van Het filosofisch kwintet gaat het over ‘diversiteit’. Te gast zijn essayist Stephan Sanders, filosoof Haroon Sheikh en Renée Frissen, oprichter van Open Embassy. Stamgast is Philipp Blom.

Gasten in deze aflevering

Philipp Blom

Stamgast deze serie is wederom Philipp Blom. De Duits-Nederlandse historicus en romanschrijver studeerde in Wenen en Oxford. Van zijn hand verscheen onder meer het boek Wat op het spel staat. Verder publiceert hij onder meer in The Times Literary Supplement, The Independent, Frankfurter Allgemeine Zeitung en Die Zeit.

Stephan Sanders

Stephan Sanders is schrijver, columnist, essayist en presentator. Hij schrijft artikelen en columns voor onder andere de Groene Amsterdammer, de Volkskrant en Vrij Nederland. Voor Human presenteerde hij het maandelijkse radioprogramma Brainwash Radio

Haroon Sheikh

Haroon Sheikh is filosoof en als senior wetenschapper verbonden aan de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Daarnaast is hij verbonden aan het Centrum Èthos van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Renée Frissen

Renée Frissen is oprichter en CEO van OpenEmbassy, een online helpdesk die nieuwkomers ondersteunt hun weg te vinden in Nederland.