De eerste aflevering gaat over versplintering. Hoe is te verklaren dat er na decennia van ontzuiling nu weer nieuwe kleine zuiltjes ontstaan? En wat zijn daarvan de gevolgen voor politiek en maatschappij?

Gasten in deze aflevering zijn:

Ian Buruma

Brits-Nederlandse sinoloog, japanoloog en publicist. Jarenlang was Buruma hoogleraar mensenrechten en democratie aan Bard College in New York. Vorige maand werd bekend dat hij de nieuwe hoofdredacteur wordt van The New York Review of Books.

Ivana Ivkovic

Filosoof en eigenaar van het bureau No Wishful Thinking, dat filosofie toegankelijk wil maken voor een breed publiek. Ze publiceert regelmatig over politiek en maatschappij, onder andere in Filosofie Magazine.

 

Casper Thomas

Publicist. Hij schrijft voor De Groene Amsterdammer over democratieën in de hele wereld. Thomas volgde een liberal arts-opleiding aan University College Maastricht en studeerde Europese geschiedenis in Londen.

Ghassan Dahhan

Politicoloog en polemoloog. Dahhan werkt sinds 2012 als redacteur Midden-Oosten bij dagblad Trouw en werkt aan een boek over beschaving en barbarij, dat in 2018 zal verschijnen bij Amsterdam University Press.