Luister Het Apparaat

Staat er ergens in Limburg een geheim apparaat dat iets kan waar de mensheid al duizend jaar naar op zoek is? Het zou onze redding kunnen zijn. Het zou van de uitvinder ervan misschien wel de beroemdste en rijkste mens ooit maken. Het zou onze blik op de wereld en het leven radicaal veranderen. Zo’n apparaat kán niet bestaan. Toch?

Journalist, muzikant en theatermaker Frans Pollux ontmoette iemand die het tegendeel beweert. Iemand die precies zo’n apparaat heeft gebouwd. En die nu zegt dat hij wordt bedreigd.

Het Apparaat is een zesdelige podcast voor HUMAN en NPO Luister waarin Pollux probeert achter het verhaal van dat mysterieuze apparaat te komen. En zich inspant om de schuchtere uitvinder voor zijn microfoon te krijgen.

Podcast Het Apparaat

Trailer

Over Frans Pollux, maker van Het Apparaat

Frans Pollux, presentator Het Apparaat

Frans Pollux (1977) studeerde geschiedenis, wilde schrijver worden, werd muzikant, ging werken bij de radio en toen bij de televisie, is inmiddels columnist bij De Limburger en staat daarnaast op allerlei podia als zanger, theatermaker, presentator, verteller of dagvoorzitter. Hij maakte al eerder de podcast De Laatste Dans (NTR) en de serie Bloody Sunday in Roermond (VPRO). Beide series werden meer dan een miljoen keer gestreamd.

Dit vind je misschien ook interessant