Zijn we niet allemaal teveel met onszelf bezig?

Cabaretier Hans Sibbel roept op om van onze eilandjes af te komen - “Eilandjes zijn levensgevaarlijk” - nieuwe ervaringen op te doen en te vechten voor onze idealen. Een Minister van Geluk zou maatregelen moeten treffen om de boel eens flink op te schudden.

Stine Jensen spreekt erover door met ervaringscoach en ‘opschudvriend’ van Sibbel Gerrit Blom, bestuurskundige Albert Jan Kruiter en actrice Nazmiye Oral. Ze neemt ze voor deze gelegenheid mee naar een eilandje in de Vinkeveense Plassen.

Nazmiye Oral: “Ik breng mezelf dagelijks in situaties waarin ik contact maak met iemand die ik niet ken, dit leidt tot bijzondere ontmoetingen.”

Gerrit Blom: “Haal mensen uit hun comfort zone door ervaringen te creëren. Laat ze de noodzaak van het bij elkaar zijn voelen.”

Albert Jan Kruiter: “Hoe democratischer hoe individualistischer. Zeker met een overheid die de burgers als ‘klant’ ziet."

Brainwash is een multidisciplinair denkfestival waarin verschillende culturele en wetenschappelijke disciplines elkaar tegenkomen. Op de mooiste plekken in de binnenstad van Amsterdam confronteren invloedrijke denkers en artiesten uit binnen- en buitenland de bezoekers met de uitdagingen van onze tijd. Tijdens de eerste editie van het uitverkochte Brainwash Festival in oktober 2014, kwamen 1700 bezoekers en 100 sprekers bij elkaar om na te denken over de grote en kleine vragen van het leven.

Brainwash is een initiatief van Brandstof, The School of Life en Human.
 

Alle eerdere afleveringen in de serie Dus ik Ben