Een embryologe verwisselt per ongeluk twee embryo’s van echtparen, die wanhopig proberen kinderen te krijgen. Maar als Isa haar fout wereldkundig wil maken, komt ze in een moeras van opportunisme en hypocrisie terecht. Gaat de waarheid boven alles?

Embryologe Isa wil haar fout zo snel mogelijk bekendmaken. Maar het ziekenhuis vreest voor zijn goede naam, de ouders vrezen het verlies van hun kind. Is eerlijkheid altijd de beste oplossing? Wie voor god speelt, moet ook zijn verantwoordelijkheid nemen en vuile handen durven maken.

Regie: Danyael Sugawara
Scenario: De Drama Queens

Met Katja Herbers, Ariane Schluter, Rifka Lodeizen, Nadja Hüpscher, Alice Reijs e.a.

Regisseur Danyael Sugawara

Danyael Sugawara (1979) verraste in 2009 met het ingetogen drama Alles stroomt, zijn eerste speelfilm waarmee hij de publieksprijs van het Nederlands Film Festival won. In 2015 kwam bij met Het mooiste wat er is, een Telefilm over pril ouderschap. Tussendoor maakte hij kortere films: Na u, met Monic Hendrickx en Fatih met Omar Hamelynck. 
 

Debat Prijs van de Waarheid

Essay Eline Bunnik

Download hier essay Eline Bunnik
Medisch ethicus Eline Bunnik is een duizendpoot. Ze studeerde filosofie en literatuurwetenschap in Amsterdam en geneeskunde in Rotterdam. Ze promoveerde op ethische kwesties in genetische screening. En ze is moeder van drie kinderen: "die geen van allen op mij lijken. Mijn man zegt dat hij de maker is en ik het uitvoerend werk heb gedaan." Daarmee zwengelt ze de discussie aan over in hoeverre onze genen eigenlijk bepalen wat moederschap is. Misschien hebben zorg en verantwoordelijkheid dragen voor en het kennen van je kinderen daar meer mee te maken.