Mirjam neemt het op voor het kind dat haar in vertrouwen nam, maar is machteloos als de ouders de mishandeling ontkennen en het kind ‘haar verklaring’ intrekt. Zal ze zich kunnen neerleggen bij een werkelijkheid die onverdraaglijk is?

Een film van Sander Burger

Als de zwangere basisschooljuf Mirjam er achter komt dat haar leerling Krista onder de blauwe plekken zit, besluit ze actie te ondernemen. Hoewel Krista haar in vertrouwen heeft verteld dat ze geslagen wordt door haar vader, verbreekt Mirjam haar belofte om het geheim te bewaren.

De ouders van Krista reageren woedend op de beschuldigingen en schakelen de school in. De school laat Mirjam weten weinig te kunnen doen in dit soort situaties. Haar man vraagt haar om vooral om haar eigen gezin te denken. Mirjam wordt van alle kanten gedwongen om een stapje terug te doen. Zal ze zich kunnen neerleggen bij een werkelijkheid die onverdraaglijk is?
Rolverdeling:
Mirjam - Jara Lucieer
Marc - Harpert Michielsen
Krista - Golda de Leon
Moeder Krista - Astrid van Eck
Vader Krista - Frederik Brom
Luuk - Liam van Schip
Hans - Han Kerckhoffs
Gea - Nelleke Zitman
Crècheleidster - Anna Keuning

Sander Burger (1975)

won in 2004 de NPS Kort!-prijs voor Koen! In 2006 regisseerde hij zijn eerste speelfilm, Oliver etc. Met de acteurs Dragan Bakema en Maria Kraakman maakte hij Hunting & Zn, een film over de achterkant van de ogenschijnlijk nette Nederlandse samenleving. Voor Duivelse Dilemma’s maakte Burger in 2013 Een tweede kans.

 

Essay Wytske Versteeg

Wytske Versteeg (1983) essayist, politicoloog, schrijfster won in 2005 de essayprijs voor jong en wijsgerig talent met Het kwaad in het gelaat van de ander en schreef een essay over Geraakt. In 2008 werd ze genomineerd voor de Jan Hanlo essayprijs voor Dit is geen dakloze. Haar romans De Wezenlozen (2012) en Boy (2013) werden enthousiast ontvangen: ‘Verschrikkelijk goed’ (VN), ‘Een van de mooiste boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen.’ (Wim Brands, VPRO), ‘Eén grote ontdekking’ (NRC).

INTERVIEWS SPREKERS DEBAT IN DE BALIE OP 18 NOVEMBER 2014

In debatcentrum De Balie gaan de films in première en wordt gedebatteerd met ervaringsdeskundigen, experts, filosofen en makers. Jasper ten Hoor en Kimberly van den Hengel interviewden verschillende sprekers tijdens het debat in De Balie.

Bekijk hieronder de reacties: