Op Curaçao leidt Miguel met zijn moeder en zijn broertjes en zusje een sober en eerlijk leven, dat plotseling in vlammen opgaat.

Op Curaçao leidt Miguel met zijn moeder en broertjes en zusje een sober en eerlijk leven, dat in vlammen opgaat. Ze hebben geld nodig om het verkoolde huis weer op te bouwen en om moeder de behandeling te geven die ze nodig heeft. Zijn kleine broertje Jerry weet hoe: als drugskoerier. Mag Miguel om zijn moeder te redden zijn broertje offeren in een drugsdeal?

Met Anton de Bies, Aldaïr Pieters en anderen.
Een film van Shariff Korver, scenario Mustafa Duygulu en Sander Burger.

Interviews sprekers Debat in De Balie op 1 november 2013

In debatcentrum De Balie gaan de films in première en wordt gedebatteerd met ervaringsdeskundigen, experts, filosofen en makers. Eva Grosfeld, Maartje Duin en Eibe van der Velden interviewden verschillende sprekers tijdens het debat in De Balie.
Bekijk hieronder de reacties.

Essay Miriam Sluis: 'Wie het leven van de één boven de ander stelt, verliest zichzelf'

Al bijna twintig jaar woont en werkt Miriam Sluis op wat vroeger de Nederlandse Antillen heette. Ze is correspondent voor NRC en schreef inmiddels drie boeken over de eilanden.
Zij zag de film Mi Kulpa en schreef een essay.

'“De les die Mi Kulpa leert is deze: degene die het leven van de één boven dat van de ander verkiest, verliest uiteindelijk zichzelf.” En dat lot treft niet alleen Miguel.'