Zal dominee Eva, moeder van David, zich ontfermen over een veroordeelde pedofiel als haar gemeente in woede ontsteekt en gehakt van hem wil maken?

Eva is (Jara Lucieer) dominee op een plattelandsdorp. Ze is door haar persoonlijke aanpak succesvol en geliefd, haar kerk zit vol. Maar dat verandert als haar zoontje, David van zeven jaar, wordt gered door een man, die door alle publiciteit rond zijn heldendaad wordt ontmaskerd als een pedofiel. Na zijn veroordeling en detentie kwam Erland na jaren terug in het dorp om voor zijn zieke moeder te zorgen. Eva heeft hem inmiddels leren kennen als een aardige vent die zichzelf weet te beheersen. Maar het dorp reageert furieus en wil hem kwijt. Neemt Eva hem in huis om hem te beschermen tegen haar gemeente?

Een film van Sander Burger.

Essay van Ted van Lieshout - Ik was zelf zo'n kind

Ted van Lieshout is schrijver, dichter, scenarist en beeldend kunstenaar. Zijn wieg stond in Eindhoven. Hij werd geboren in een gezin van twaalf kinderen, hij verloor al jong zijn vader. Van Lieshout schreef meer dan vijftig boeken met proza en poezie, vooral voor kinderen.  Maar in 2012 verscheen zijn eerste roman voor volwassenen ‘Mijn meneer’. Voor zijn boek baseerde hij zich op een eigen ervaring: als jongen had hij omgang met een pedofiele man. Vanavond geeft hij de aftrap voor gesprek en film met zijn essay: ‘Ik was zelf zo’n kind’.

Ted van Lieshout zag de film Een Tweede Kans en schreef een essay.

'Ik ben mijn moeder nog steeds dankbaar dat ze míj voorop stelde en niet de vervolging van ‘Mijn meneer’. '