Zal het huisarts Martine lukken haar levensovertuiging trouw te blijven als dochter Anna haar eigen weg kiest en moslima wordt?

In 'Geloven' confronteert Mijke de Jong een vrijgevochten vrouw (Elsie de Brauw), die zich van het geloof van haar jeugd heeft bevrijd en vindt dat iedereen zelf moet kunnen beslissen over zijn leven, met de keuze van haar dochter om moslima te worden en voortaan gesluierd door het leven te gaan. Zal de moeder haar diepe overtuiging trouw blijven als ze haar dochter dreigt te verliezen aan een streng geloof?

Met Elsie de Brauw en Nina van den Berg en anderen.
Regie Mijke de Jong; scenario Jolein Laarman en Mijke de Jong

Regisseur Mijke de Jong

Mijke de Jong regisseerde eigenzinnige speelfilms als Joy, Het Zusje van Katia, Tussenstand, Bluebird, Hartverscheurend en In krakende welstand, bekroond in binnen- en buitenland. Voor Joy en Tussenstand ontving ze het Gouden Kalf voor beste regie.

Essay Maxim Februari

Maxim Februari is een gelauwerd schrijver, filosoof en jurist. Wekelijks schrijft hij een column in NRC.  In zijn essay toont hij het paradoxale dilemma waar de moeder voor denkt te staan. Maxim Februari zag Geloven en schreef een essay.

'Februari kiest in zijn essay partij voor de geplaagde moeder, die de ‘hovaardij’ moet verdragen van een negentienjarige, “die denkt als eerste de wereld ten diepste te doorgronden.”'

Interviews sprekers Debat in De Balie op 7 december 2011

In debatcentrum De Balie gaan de films in première en wordt gedebatteerd met ervaringsdeskundigen, experts, filosofen en makers. Ronja Hijmans en Jasper ten Hoor interviewden verschillende sprekers tijdens het debat in De Balie.
Bekijk hieronder de reacties.