Lotte duikt graag in de levens en hoofden van andere mensen en stelt zich daarbij allerlei vragen.

Lotte van Gaalen

‘De Locker is een creatieve speeltuin met veel vrijheid om nieuwe dingen te proberen. Vorig seizoen maakte ik bijvoorbeeld voor het eerst zelf de animaties bij mijn verhaal. Tegelijk vertellen we belangrijke verhalen waar je als jongere volgens mij echt veel aan hebt!’

Lotte van Gaalen (1990) studeerde in 2012 af als documentaire regisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2014 maakte ze de film Moederskind, over de complexe band tussen moeder en zoon. Door haar liefde voor audio is ze sindsdien vooral radiodocumentaires gaan maken. In 2015 won ze de Korte Golf publieksprijs met het verhaal 'De aardappeleters en de ontdekking van de kaassoufflé'. Daarna maakte ze verhalen voor de serie Het leven, een gebruiksaanwijzing, voor De Dokter Corrie Eerste Keren podcast en voor Vrije Geluiden. In 2016 maakte ze het drieluik 'De oudste, de jongste, de enige' over verschillende plekken binnen een gezin, en in 2017 de documentaire Met of Zonder God, over het licht zien en van je geloof vallen.

Lotte duikt graag in de levens en hoofden van andere mensen en stelt zich daarbij allerlei vragen. Wat is de betekenis van onze zintuigen? Worden we gevormd door onze familiebanden? Kiezen we zelf waar we in geloven?

Interviews met Lotte van Gaalen

Illustrator Charlotte Apers

'Wat de locker volgens mij zo speciaal maakt is dat persoonlijke verhalen op een super creatieve manier worden verteld, waardoor het hopelijk veel mensen triggert om te gaan kijken. Ik vind het belangrijk om zo met dit project te kunnen bijdragen aan het bespreekbaar maken en normaliseren van dit soort minder besproken onderwerpen.'

Charlotte Apers (1989) studeerde in 2012 af als illustrator en animatiefilm maker aan het AKV St. Joost te Breda. Sindsdien heeft ze gewerkt aan meerdere korte animatiefilms, illustratie opdrachten, muurschilderingen en vrij werk voor exposities en tentoonstellingen. Haar korte animatie ‘She loved the place’ is vertoond op meerdere internationale filmfestivals. Je kunt Charlotte ook vinden in tattoo studio ‘Papanatos’, waar ze haar werk als tekenaar een nieuwe richting heeft gegeven en de grenzen van het tekenen verkent.

Het werk van Charlotte kenmerkt zich door het gebruik van verschillende materialen, het tekenachtige karakter en de poëtische sfeer die het uitdraagt, waar ook altijd een beetje surrealisme en mysterie om het hoekje komen kijken.