Na de laatste aflevering van De Wasstraat trekken we het land in om door te praten over hoe werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt beter bij werkgevers betrokken kunnen worden. Begin september waren er inspiratiesessies in Overijssel, Utrecht en Noord-Brabant. Martin Kniest, eigenaar van De Wasstraat, en producent Jeroen Klinkers deelden er samen met twee ondernemers de kneepjes van het vak.

Hoe kunnen we iedereen een plek geven op de arbeidsmarkt? Dat is de grootste vraag van het publiek dat via Zoom deelneemt aan deze Wasstraat Inspiratiesessie. Aanwezig zijn regionale spelers, zoals de lokale wethouder, het UWV, werkgevers en werknemers die zich willen inzetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen en houden. Kunnen ondernemers, net als Martin Kniest, duurzame arbeidsrelaties creëren met werknemers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt? Wat komt hierbij kijken en wat kunnen we leren van werkgevers én werknemers?

Terugblik

Inspiratiesessie Overijssel ↓

Kijk onderstaand de registratie van de Inspiratiesessie Overijssel.

Dit zijn de succesverhalen die deze avond aanschoven: Kari's Crackers en Zalsman.
Inspiratiesessie Utrecht ↓

Kijk onderstaand de registratie van de Inspiratiesessie Utrecht.

Dit zijn de succesverhalen die deze avond aanschoven: De Koekfabriek en Rosa Novum.
Inspiratiesessie Noord-Brabant ↓

Kijk onderstaand de registratie van de Inspiratiesessie Noord-Brabant.

Dit zijn de succesverhalen die deze avond aanschoven: Carapax IT en Rabauw.

De Wasstraat

In De Wasstraat volgen we wasstraat-baas Martin Kniest en een aantal van zijn werknemers, die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zij zijn niet de enige die worstelen met het vinden van een plekje. In Nederland zijn 430.000 mensen afhankelijk van een bijstandsuitkering, en het lukt voor velen niet passend werk te vinden. Hoewel het werk en de wil bij werkgevers en werknemers er is, lukt het niet deze mensen een plek te geven. In drie regionale bijeenkomsten zoeken wij met inspirerende ondernemers, beleidsmakers en beleidsuitvoerders naar duurzame oplossingen.

Q&A De Wasstraat Inspiratiesessies

Tijdens De Wasstraat Inspiratiesessies, die online plaatsvonden op 1, 6 en 7 september 2021, zijn er via de chat publieksvragen gesteld. In dit document vindt u een overzicht van een groot deel van de vragen met antwoorden. De vragen zijn beantwoord door Jeroen van der Geest (JG), directeur bij werkbedrijf KonnecteD, en door Gerhard ten Hove (GH), directeur werkbedrijf Biga Groep.

Download hier de Q&A →

Dit is ook interessant