"Grenzen bestaan niet."

Dit seizoen heb je de overstap gemaakt van De Vloer Op Jr. naar De Vloer Op. Hoe heb je je debuut bij De Vloer Op (senior) beleefd?

"Vanzelfsprekend vond ik het heel spannend. Het was een compleet nieuwe ervaring voor mij en daardoor klapte ik op het moment supreme ook een beetje dicht. Het publiek is zo anders dan bij De Vloer Op Jr., omdat hier de leeftijd van de bezoekers natuurlijk veel hoger ligt dan bij de junioren. Ik had in mijn leven nog nooit voor een volwassen publiek gespeeld. Ik dacht ineens: Shit! Al deze mensen spreken veel beter Nederlands dan ik! Wat moeten ze wel niet denken van zo'n jonge snotneus als ik!?

Wat is het verschil tussen het spelen bij De Vloer Op Jr. en De Vloer Op?

"Je moet er dus rekening mee houden dat je een ander publiek voor je hebt. Bij de junioren is de doelgroep veel gemakkelijker. Bij de volwassenen moet je écht alles uit de kast trekken om iets goeds neer te zetten en een aantrekkelijke scène te maken. Ook is de thematiek die je mee krijgt om te spelen is heel anders. Dat sprak me wel heel erg aan, ik vond het leuk om met nieuwe dingen aan de slag te gaan. Ook heb ik veelal 'geluisterd'. Omdat je als jongste én nieuweling in een gezelschap komt waar je nog nooit eerder mee gespeeld hebt, is het heel moeilijk om in een scène de leiding te nemen of veel initiatieven op de vloer te gooien. Ik was dus een soort braaf hondje, die alles aannam wat ik voorgeschoteld kreeg en probeerde zo goed mogelijk te volgen. Hierdoor neem je weinig risico en hoopte ik dat het goed afliep!"

 
Wanneer werd je door je tegenspeler verrast?
"Toen ik 7 soesjes in mijn mond gepropt kreeg door Nasrdin en vervolgens een zin van Shakespeare moest schreeuwen."

 
Waar haal je je inspiratie vandaan als je improviseert?
"Ik denk dat je onbewust veel dingen meeneemt uit je eigen leven, iets wat je onlangs gezien of gehoord hebt of mee bezig bent geweest, maar het is vooral belangrijk om de meeste inspiratie uit de opdracht te halen en goed in het moment te staan. Veel nadenken blokkeert, die fout heb ik gemaakt bij de senioren. Je moet gewoon gaan, zonder na te denken dat je moet gaan."

 
Als je zou moeten kiezen, een avondje improviseren of een avondje spelen met script, wat kies je dan? En waarom?
"Improviseren. Ah man, het is zo leuk dat je ter plekke werkelijk ALLES kan maken en doen. Grenzen bestaan niet en je creëert samen een wereld die niet bestaat. Geef mij maar een avondje improviseren, al is het maar bedoeld als bezigheidstherapie."