Jacqueline regelt al vanaf het eerste seizoen van De Vloer Op de rekwisieten die de acteurs kunnen gebruiken tijdens het improviseren op de vloer.

Ik ben eigenlijk de enige [naast Peter de Baan, red.] die voorkennis heeft. Doordat ik de opdrachten van tevoren weet, weet ik welke rekwisieten en welke kleding er eventueel nodig zijn. Bij De Vloer Op Junior weet ik de opdrachten ongeveer 3 dagen van tevoren en bij De Vloer Op hoorde ik het vroeger op de dag zelf, maar nu hoor ik het één dag ervoor.
Bij De Vloer Op Junior wordt er van tevoren aangegeven wat belangrijke rekwisieten zijn, die de acteurs wel nodig zouden kunnen hebben. En voor De Vloer Op is het als Peter de Baan iets heel specifieks wil, dan zegt hij het en anders is het naar gelang ik denk dat het leuk is. Maar vaak is het met overleg.

Wat is het gekste rekwisiet die je moest regelen? Liggen er standaard rekwisieten op tafel?
Op tafel ligt altijd een pistool. En eten. Ik heb in de loop der jaren veel rekwisieten verzameld, maar elke opnamedag komen er weer nieuwe bij. Het gekste wat ik een keer moest regelen, waren twee levende duiven in een kooitje!

Zijn er ook bepaalde rekwisieten die je bij bepaalde acteurs juist wel of niet neerlegt?
Dat is het neusje van de zalm, dus sorry dat ga ik niet verklappen, dat blijft geheim.

Wat vind je het leukste aan het werken bij De Vloer Op?
Dat niets vaststaat. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een opdracht gehad met rollerskates en het ging ook echt over skeeleren, maar die zijn toen niet gebruikt. De acteurs gebruikten hele andere dingen, wat het eigenlijk veel leuker maakt. Het is van tevoren niet bekend wat er gaat gebeuren, ondanks dat er dingen speciaal voor een bepaalde opdracht liggen. Dit wil dus niet zeggen dat de acteurs deze rekwisieten ook voor die opdracht gebruiken, want het kan ook voor een andere opdracht gebruikt worden. Het onverwachte maakt het werken bij De Vloer Op leuk!

In de scène ‘Duiven Ruimen’ zie je hoe de levende duiven het op de vloer deden.