"De oervorm van improviseren is eigenlijk het prinsje en prinsesje spelen van vroeger.”

Vind je het improviseren bij De Vloer Op nog steeds spannend?
“In het begin was het doodeng, omdat je niet wist wat je te wachten stond. Nu weet ik dat natuurlijk ook niet, wat de opdrachten betreft, maar ik weet wel dat het hoe dan ook leuk gaat worden. Er zat eerst meer druk op; het moest goed worden! Terwijl ik nu weet dat het alle kanten op kan en mag gaan. Daarnaast doe je het niet alleen, je hebt altijd een fantastische groep acteurs om mee samen te werken.”

Hoe ga je te werk?
“Je moet gewoon een opdracht horen en dan compleet blanco de improvisatie ingaan. Het gaat om de balans tussen jezelf vrijheid geven, maar toch controle houden. Het moet namelijk wel een rond verhaal worden en het is bijvoorbeeld leuk als er een twist in zit. Dat zijn juist hele leuke dingen om mee te spelen.”

Je bent ook te zien in De Vloer Op Junior. Wat vind je het leukste aan het improviseren met kinderen?
“Kinderen kunnen zich nog zo honderd procent smijten in iets. Ik denk dat ieder kind aan een soort oervorm van improviseren doet. De tafel met rekwisieten hier is toch een beetje het wc-rolletje, haarborstel en de grote mantel van je vader en dan verzon je zelf wel de opdracht. De oervorm van improviseren is eigenlijk het prinsje en prinsesje spelen van vroeger.”