WORD LID

Over de serie

Humans klassieker De Vloer Op gaat dit jaar zijn zestiende seizoen in. Actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s, vaak aangedragen door trouwe fans van het programma, worden in een improvisatieopdracht gegoten door regisseur Peter de Baan.

De acteurs werken vervolgens met elkaar de scènes uit, onvoorbereid. Samen improviseren ze een verhaal. En of het nu leidt tot hilarische, absurde of ontroerende scènes, het resulteert vrijwel altijd in interessante inkijkjes in de wijze waarop mensen tot morele en ethische keuzes komen.

De Baan over De Vloer Op: De aantrekkingskracht schuilt erin dat kijkers de opwinding voelen. Dat het echt is, niet voorbereid. Op tv is doorgaans alles gescript. De Vloer Op geeft maximale vrijheid aan zijn makers.”

Wie
Ook dit seizoen weer een cast van heb ik jou daar:
Achmed Akkabi, Peter Blok, Pierre Bokma, Guy Clemens, Nasrdin Dchar, Eva Van der Gucht, Sanne den Hartogh, Gaite Jansen, Joost Koning, Teun Luijkx, Anniek Pheifer, Anna Raadsveld, Margôt Ros, Saskia Temmink, Nils Verkooijen, Stefan de Walle, Sophie van Winden en Carly Wijs.

Waar haalt Peter Blok zijn inspiratie vandaan als hij improviseert?
“Angsten en verlangens brengen inspiratie. Als ik het woord tandarts zeg, dan roept dat woord meteen iets op. Die associatie krijg je als speler cadeau en dat gebruik ik voor de scène.”

Nils Verkooijen begon zijn De Vloer Op-carrière bij de junior-versie. Sinds vorig jaar maakt hij deel uit van de vaste kern van de volwassen De Vloer Op. Over de vraag wat zijn voorkeur heeft, een avondje improviseren of een avondje spelen met script hoeft hij niet lang na te denken: "Improviseren! Ah man, het is zo leuk dat je ter plekke werkelijk álles kan maken en doen. Grenzen bestaan niet en je creëert samen een wereld die niet bestaat.”

Kijk hier voor het hele interview met Nils.

Nieuwsbrief De Vloer Op en De Vloer Op Jr.

Ben je geïnteresseerd in nieuws over het programma?
Wil je weten wanneer de opnames plaatsvinden?
Wil je weten welke acteurs er meedoen?
Of ben je benieuwd naar de uitzenddata?
Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.