De Vloer Op bestaat twintig jaar! We zijn honderden scènes en tientallen afleveringen verder. Een rijk archief, maar wat is eigenlijk jouw favoriete scène? Je kon stemmen tot 23 augustus. Donderdag 27 augustus maken we de winnaar bekend!

Wij zijn benieuwd naar jouw favoriete scène ooit van De Vloer Op. Uit de honderden scènes heeft regisseur Peter de Baan samen met de redactie een voorselectie gemaakt, die vind je hieronder. Maar je mag natuurlijk ook een vrije keuze maken. In dit overzicht vind je alle scènes. 

Op dit moment kun je niet meer stemmen. Donderdag 27 augustus maken we bekend wat jullie favoriete scène is!

Alleen Nog Everzwijn (2007)

Pierre Bokma en Gijs Scholten van Aschat

Pierre en Gijs hebben hun jongensdroom verwezenlijkt: een restaurant openen. Maar nu ze drie weken open zijn, hebben ze al dagen achtereen een lege tent. 

De Laatste Voorstelling (2006)

Pierre Bokma en Gijs Scholten van Aschat

Acteurs Pierre en Gijs zijn tegen de 80 en acteren niet meer. Behalve nog wel eens Shakespeare-teksten oplepelen. Catherine Keyl heeft ze uitgenodigd bij Omroep Max voor een kort optreden. Maar hun geheugen is niet meer wat het was.

De Acteur En De Dood (2006)

Pierre Bokma en Jacob Derwig

Direct na De Laatste Voorstelling gaf De Baan deze opdracht aan acteurs Pierre Bokma en Jacob Derwig. Pierre verrast, en zegt feilloos een sonnet van Shakespeare op, dat hij juist in de scène daarvoor nog compleet vergeten was.

Pierre wordt wakker in een voor hem totaal vreemde hotelkamer. Naast hem zit de dood. Jacob's gedroomde rol.

't Is Koud Hier (2014)

Eva Van der Gucht en Stefan de Walle

Jaren geleden was Stefan de leider van een groep die Eva verkrachtte. Nu komen ze elkaar weer tegen.

De Mannen Van Het Bankje (2006)

Pierre Bokma en Jacob Derwig

Jacob en Pierre zitten al jarenlang op hetzelfde bankje in de dierentuin. Maar vanmiddag gebeurt er iets bijzonders.

Anuschka (2006)

Margôt Ros en Peter Blok

Peter wordt wakker in een hotelkamer. Op de rand van het bed zit een voor hem totaal onbekende vrouw zijn favoriete kinderboek voor te lezen.

Mr. Proper (2008)

Eva Van der Gucht en Peter Blok

Peter en Eva kijken samen naar Alles Is Liefde. Eva wil graag eens ruige seks met Peter hebben. Daar voelt Peter initieel niets voor. Wel voor een andere vorm.

Gouden Kalf (2019)

Sophie van Winden en Yannick van de Velde

Sophie en Yannick zijn een stel en allebei acteur. Sophie heeft gisteren haar eerste Gouden Kalf gewonnen. Maar in haar speech heeft ze iedereen bedankt, behalve Yannick.

2040 (2013)

Sanne den Hartogh en Gijs Scholten van Aschat

Gijs is met zijn ruimteschip op de maan geland. Hij is de eerste man op de maan in veertig jaar. Hij heeft z'n schip geparkeerd, midden tussen de aardbeienplantjes van Sanne - die daar al zijn hele leven woont.

Hamasstrijder Burgert In (2006)

Pierre Bokma en Saskia Temmink

Pierre is de nieuwe ambassadeur in Nederland van de Palenstijnse Hamasregering, en heeft een roemrucht verleden als Hamasstrijder. Hij heeft Saskia ingehuurd om hem wegwijs te maken in de Nederlandse gewoontes.

Tango (2017)

Eva Van der Gucht en Fabian Jansen

Fabian en Eva hebben al tien jaar een relatie, maar daar zit de laatste tijd behoorlijk de klad in. Op advies van de therapeut zijn ze nu begonnen aan tango-les. Thuis oefenen ze vast.

De Hondentrainer (2013)

Stefan de Walle en Margôt Ros

Margôt heeft sinds kort een vrij grote hond. Ze wil op hondentraining, bij Stefan. Hij heeft haar gevraagd om voor de eerste keer zonder hond te komen. 

Jehova Redt (2018)

Yannick van de Velde en Peter Blok

De herinneringen aan het seksueel misbruik in zijn jeugd bij de Jehova's spelen Yannick nog steeds parten. Een onverwachte confrontatie met zijn belager van toen lijkt hét moment om zijn frustraties eruit te gooien.

1985 (2017)

Nasrdin Dchar en Pierre Bokma

Het is 1985. Voor de functie van leraar maatschappijleer dient zich voor het eerst in de geschiedenis van de school een Marokkaanse sollicitant aan.

Verplichte diversiteit (2018)

Yannick van de Velde en Achmed Akkabi

Yannick beklaagt zich bij goede vriend en mede-acteur Achmed dat hij als witte man geen filmrollen meer krijgt.

Geen seks (2012)

Leopold Witte en Anniek Pheifer

Het huwelijk van Leopold en Anniek is seksueel al een tijdje uitgeblust. Samen zitten ze deze avond op de bank een film te kijken, zoals zo vaak, tot die film hevig erotisch wordt. Allebei durven ze de tv niet uit te zetten.

Chaos beneden (2012)

Margôt Ros en Stefan de Walle

Margot heeft een cosmetische operatie ondergaan, maar zonder het aan haar man te vertellen. De operatie is faliekant mislukt. Maar ze kunnen zoveel tegenwoordig. Misschien een donorlip?

Mijn land (2010)

Gijs Scholten van Aschat en M.Baldwin Shabangu

Gijs, een toegewijde anti-apartheidsstrijder, is geëmigreerd naar Zuid-Afrika, nadat hij verliefd is geworden op het land. Maar Baldwin is niet bepaald gelukkig met de plek waar Gijs zijn huis heeft neergezet. Hij klopt aan voor een stevig gesprek.

De Vloer Op was in 2010 te gast in Zuid-Afrika, waar deze scène werd opgenomen.

Laatste Glas (2018)

Saskia Temmink en Peter Blok

Ze drinken nog een glas en gaan dan als vrienden uit elkaar. Toch?

Te Vroeg (2012)

Stefan de Walle en Pierre Bokma

Pierre is voor het tweede jaar minister-president van Nederland. Hij vindt dat hij het goed doet. Samen met goede vriend Stefan heeft Pierre afgesproken elk jaar het optreden van Pierre te evalueren. Stefan, hoog in de boom in het internationale bedrijfsleven, is minder te spreken over de minister-president.

Vader En Zoon (2006)

Johnny de Mol en Pierre Bokma

Pierre is in de zeventig en is lichamelijk en geestelijk op. Hij zoekt een fatsoenlijke manier om er een eind aan te maken. Johnny is de zoon van Pierre en als kind misbruikt door zijn vader. De therapeut van Johnny heeft hem aangeraden eens ernstig te gaan praten met Pierre, en daarna in therapie te gaan samen. 

Praten over zelfmoordgedachten helpt en kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113

Heb je behoefte aan een luisterend oor? Bijvoorbeeld om te praten over seksueel misbruik? Praten helpt. Bel met de Luisterlijn op 0900 0767, of chat met de Luisterlijn op deluisterlijn.nl.

Niet Gedaan (2006)

Peter Blok en Saskia Temmink

Peter is leraar en geschorst. Hij werd verdacht van seksuele intimiteiten met een leerling. Saskia is de moeder van de leerling, heeft de zaak aanhangig gemaakt en is net zo lang doorgegaan totdat Peter geschorst werd. Peter heeft altijd ontkend dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Twee jaar later ontmoeten de twee elkaar bij een wandelclub voor alleenstaanden.

Great Communicator (2011)

Stefan de Walle en Pierre Bokma

Pierre is minister-president. Hij krijgt ongevraagd advies van zijn chauffeur, Stefan. Wat minder populistisch gedrag zou zijn geloofwaardigheid ten goede komen.

Jos Houtwol (2012)

Pierre Bokma en Hadewych Minis

Hadewych is een beetje in de war de laatste tijd. De klusjesman die bij haar thuis werkt ziet ze aan voor de beroemde en met prijzen overladen acteur Pierre Bokma. Pierre speelt die klusjesman.

Ze is veertien (2018)

Peter Blok en Guy Clemens

Guy komt 's nachts de vader van zijn jonge vriendinnetje tegen in de keuken. Deze lijkt er niet veel problemen mee te hebben dat ze pas veertien is.

Marylin Monroe (2012)

Elise Schaap en Achmed Akkabi

Elise denkt regelmatig dat ze Marylin Monroe is. Dat kan haar zomaar overvallen. Met Achmed vormt ze een rechercheursteam, en samen observeren ze een verdacht pand.

Oerman (2011)

Peter Blok en Lies Visschedijk

De machoman is terug, geen kwetsbare gevoelens meer, maar 'trots op testosteron'. Peter vindt de omschakeling van metro- naar machoman lastig. Hij heeft besloten naar een cursus te gaan: De Oerman In Jezelf. Maar als de cursusleider een vrouw, Lies, blijkt te zijn, is het wel even schrikken. 

Worst (2015)

Gijs Scholten van Aschat en Carly Wijs

Na twee jaar gevangenisstraf komt Gijs weer thuis. De vraag is of zijn vrouw Carly daar blij mee is.

Lisa en Cor (2016)

Anna Raadsveld en Stefan de Walle

Anna heeft op een hele goede plek in de stad een oud bruin café overgenomen en omgebouwd tot sapjes- en saladebar. De zaken gaan uitstekend. Maar op een bankje tegenover haar bar zit regelmatig uren achter elkaar de vorige eigenaar van het café, Stefan. Anna besluit naast hem te gaan zitten.

Coronaseks (2020)

Eva Van der Gucht en Thomas Cammaert

Eva en Thomas hebben hun driemaandelijkse date-avond. Thomas verwacht seks, maar in tijden van het corona-virus raakt Eva liever niets anders aan dan haar desinfectiespray. Maar gelukkig heeft Eva dé oplossing.

Jij houdt je vast aan het fucking lot? (2017)

Nasrdin Dchar, Shahine El-Hamus en Sanne den Hartogh

Na een auto-ongeluk kan het leven van een dochter alleen worden gered door de transplantatie van de lever van haar - ten dode opgeschreven - moeder. Wat te doen? Een duivels dilemma waarover stiefvader en zoon radicaal verschillend denken.

Hoewel deze scène uit De Vloer Op Jr. komt, verdient hij een plekje in deze galerij volgens de redactie!