De Publieke Tribune op NPO Radio 1

Schuldeisers

In deze aflevering van De Publieke Tribune spreekt Coen Verbraak met deurwaarders en incassomedewerkers, die zich door alle stijgende huishoudkosten inmiddels opmaken voor drukke tijden.

74. Schuldeisers (12 november 2022)

De betalingsproblemen stapelen zich op, zegt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (het Nibud) in een rapport dat vandaag uitkomt. Eerder becijferde het instituut al dat één op de drie huishoudens maandelijks worstelt met rondkomen. De stijgende huishoudkosten, waaronder de energieprijzen, zorgen voor een toename in betalingsachterstanden. Een kleine schuld kan al snel een grote strop worden. 

In deze aflevering van De Publieke Tribune spreekt Coen Verbraak met deurwaarders en incassomedewerkers. Wat treffen zij aan achter de voordeur? Helpen zij mensen van de regen in de drup, of zijn zij de eerste stap naar een oplossing? En raken zij zelf weleens verscheurd door het werk?

Reageren op deze uitzending?

Gasten in deze aflevering

Patrick van der Pas

Patrick van der Pas is al 25 jaar deurwaarder en heeft een eigen kantoor in Den Haag.

 

Nergul Kapusuz

Nergul Kapusuz is sinds 10 jaar deurwaarder en heeft een eigen kantoor in Tilburg.

Jaime Jorba Bos

Jaime Jorba Bos is sinds 2014 eigenaar van een incassobureau in Rotterdam.

Arjan Vliegenthart

Arjan Vliegenthart is directeur van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), het kenniscentrum voor huishoudfinanciën.

Verdiep je verder