De Publieke Tribune op NPO Radio 1

Een Nieuw Begin

Op de eerste dag van het nieuwe jaar spreekt Coen Verbraak met gasten die een drastische draai in het leven hebben gemaakt, of het roer om hebben gegooid.

33. Een Nieuw Begin (1 januari 2022)

Het afgelopen jaar was opnieuw een roerig jaar voor ons allemaal. Op de eerste dag van het nieuwe jaar spreekt Coen Verbraak met mensen die een nieuw begin hebben gemaakt, en het roer om hebben gegooid. Mensen die iets wilden doen met hun leven dat zij de moeite waard vinden, om iets te kunnen betekenen voor de samenleving.

Wat maakte dat zij de stap hebben gezet? Welke obstakels zijn zij tegengekomen? Wat zijn zij kwijtgeraakt en wat hebben zij ervoor teruggekregen? En hebben ze weleens spijt van hun keuze?

Verdiep je verder

Hoe begin je opnieuw als je je verleden niet zomaar achter je kunt laten? De Rotterdamse Reggery Gravenbeek belandde op vroege leeftijd in de criminaliteit, raakte verwikkeld in een dodelijke schietpartij en zat zeven jaar lang vast.

Toen hij vrijkwam gooide hij het roer volledig om. "Ik hoop de jongens waar ik mee werk te behoeden voor de fouten die ik zelf maakte."

Gasten in deze aflevering

Yvonne Martens

Yvonne Martens werkte twintig jaar bij een groot telecombedrijf en stapte door de pandemie over naar de zorg. Ze werkt op de dagbesteding in de ouderenzorg.

Reggery Gravenbeek

Reggery Gravenbeek was drugsdealer en zat zeven jaar in de gevangenis. Nu zet hij zich als filmmaker en jongerenwerker in om anderen te behoeden voor de fouten die hij zelf maakte.

Adriaan van der Tang

Adriaan van der Tang werkte vijf jaar in het bedrijfsleven, en maakte de overstap naar het onderwijs. Hij werkt als economiedocent op een middelbare school. 

Rata Kloppenburg

Rata Kloppenburg vertrok op haar negentiende uit de christelijke commune waar haar vader Herman Kloppenburg goeroe was. Dit jaar bracht zij daar een theatervoorstelling over uit. Ze is tevens celliste.

Ook interessant