De Publieke Tribune Radio

Breken met de Tradities van je Ouders

In deze aflevering van De Publieke Tribune Radio spreekt Coen Verbraak over het breken met de tradities en denkbeelden van je ouders, met ervaringsdeskundigen Paula Keessen, Semra Çelebi en Dina-Perla Portnaar.

26. Breken met de Tradities van je Ouders

31 mei 2021

We groeien allemaal op met de denkbeelden, de levensovertuiging en de tradities van onze ouders, die we vervolgens vaak een leven lang met ons meedragen. Maar wat als je je van die levensovertuiging losmaakt, en dat vervolgens leidt tot een breuk met je familie? In De Publieke Tribune Radio spreekt Coen Verbraak met drie gasten die dat aan den lijve hebben ondervonden.

Wanneer kwamen de eerste scheurtjes in hun wereldbeeld en wat deed hen besluiten om dat leven de rug toe te keren? Hoe kies je je eigen pad zonder met je familie te breken? En hoe ga je om met dat verlies als dat niet lukt?

Gasten in deze aflevering

Paula Keessen

verliet op haar achttiende de Jehova's Getuigen, met het besef dat iedereen die ze kende nooit meer met haar zou willen spreken. Inmiddels heeft ze weer contact met haar twee zussen, die ook van de gemeenschap zijn uitgesloten.

Semra Çelebi

is een Amsterdammer met Turks-Islamitische roots, die haar hoofddoek na zestien jaar afdeed.

Dina-Perla Portnaar

nam afscheid van de orthodox-joodse gemeenschap en is nu een spirituele humanist. Ze groeide op met haar moeder en halfbroer, waar ze geen contact meer mee heeft. 

Dit is ook interessant