Ouders willen goed voor hun kinderen zorgen, maar soms lukt dat niet. Meer dan een half miljoen kinderen in Nederland groeien op met een ouder met psychische problemen of verslaving. Dat is 1 op de 6 kinderen. Zij lopen ook nog eens een veel grotere kans om zélf psychische problemen of een verslaving te ontwikkelen. In De Publieke Tribune vertellen ervaringsdeskundigen hun ervaringen aan staatssecretaris van Volksgezondheid Maarten van Ooijen.

Staatssecretaris van Volksgezondheid Maarten van Ooijen luistert naar de ervaringsdeskundige jongeren tijdens de opname van De Publieke Tribune in Amsterdam.

In de laatste aflevering van De Publieke Tribune van dit seizoen gingen jongeren en hulpverleners in gesprek met staatssecretaris van Volksgezondheid, Maarten van Ooijen.

Meer dan een half miljoen kinderen in Nederland groeien op met een ouder met psychische problemen of verslaving. Wat hebben deze kinderen nodig in hun zorgen voor en om een naaste? Op deze to-do-list schreef staatssecretaris Van Ooijen tijdens het gesprek op wat hem de komende tijd te doen staat.

Over de aflevering

Ouders willen goed voor hun kinderen zorgen, maar soms lukt dat niet. Meer dan een half miljoen kinderen in Nederland groeit op met een ouder met psychische problemen of verslaving. Dat is 1 op de 6 kinderen. Zij lopen ook nog eens een veel grotere kans om zélf psychische problemen of een verslaving te ontwikkelen.

Wat hebben deze kinderen nodig in hun zorgen voor en om een naaste? En hoe kunnen we voorkomen dat deze kinderen de patiënten van morgen worden? Coen Verbraak spreekt erover met staatssecretaris van Volksgezondheid Maarten van Ooijen, kinder- en jeugdpsychiater Manon Hillegers en Michael Buynsters van de Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg.

Op de tribune

Maarten van Ooijen
Florine
Iris Vermaning
Renske van Hirtum
Douwe Jacobs
Nikki Roos
Michael Buynsters
Manon Hillegers

Herken jij je in de verhalen van de ervaringsdeskundigen en heb je behoefte aan ondersteuning of contact met lotgenoten? Kom in contact met MIND Naasten Centraal. Jongeren tot 25 jaar kunnen ook terecht bij Kopstoring.

Krijg je geen genoeg van ons?

Verdiep je verder