Over ondernemerschap in crisistijd

Botte bijl of reddingsboei?

Hoewel ondernemers nu financiële steun krijgen van de overheid, maken ze zich allemaal zorgen over hun toekomst. Want hoe diep zijn de zakken van de minister van Financiën eigenlijk? Hoe ziet hij het economisch landschap na de crisis? En wie reikt hij een reddingsboei aan en wie laat hij spartelend ten onder gaan?

Over de aflevering

Het familiebedrijf dat met pijn in het hart werknemers moet ontslaan. De boekhandelaar die met lede ogen aanziet hoe online-giganten wél goede zakendoen. En de baas van het - ooit zo succesvolle - reisbureau die zich afvraagt of ze ooit nog een cent gaat verdienen.

Aan Coen Verbraak de taak om minister Hoekstra te confronteren met de dagelijkse realiteit van ondernemers.  Niet voor een klassiek debat, geen zwart-wit discussies. Maar om tot een echt gesprek te kom​en, tot waardevolle inzichten en - wie weet - oplossingen.

Extra

Ondanks dat zijn modezaak in Putten al even dicht is, zit Ben Kooijman niet stil. Hoe kan hij ook anders. Zijn wintercollectie ter waarde van 100.000 euro kan hij niet kwijt, terwijl de nieuwe voorjaarscollectie alweer is besteld. Van de ruimte boven zijn winkel maakt hij voor nu maar een magazijn, maar hoe gaat hij al die uitgestelde rekeningen ooit terugbetalen als hij zijn kleding niet kwijt kan?

In 1957 nam Hans van den Bersselaar het metaalconstructiebedrijf over van zijn vader Jos, die op zijn beurt was begonnen met alleen een smederij. Hans leidt zijn zoon Stijn inmiddels op binnen het familiebedrijf, maar hoelang kunnen vader en zoon nog de verantwoordelijkheid blijven dragen voor al hun vaste werknemers?

Lees verder