De Grote Klimaatkwis

We worden overladen met nieuwsberichten over heftige klimaatontwikkelingen, waardoor we soms door de bomen het bos niet meer zien. En toch is er van alles wat je zélf kunt doen in de strijd tegen klimaatverandering. Daarover gaat De Grote Klimaatkwis, een toegankelijke en humoristische spelshow van HUMAN. Presentator Harm Edens test de kennis van de zes deelnemers die, verdeeld over twee panels, de strijd met elkaar aangaan. Zij spelen de kwis met vragen over onderwerpen waar iedereen thuis mee te maken heeft, en wetenschapsjournalist Anna Gimbrère laat de nieuwste ontwikkelingen zien op het gebied van vervoer, landbouw en bijvoorbeeld het tegengaan van wateroverlast, ook in je eigen tuin!

Panelleden

Evi Hanssen
Howard Komproe
Mischa Blok

Evi Hanssen is presentator en maakt programma's voor publieke en commerciële radio- en tv-zenders in Vlaanderen en Nederland.

Howard Komproe is comedian, presentator en acteur. Momenteel is hij actief met zijn online serie Komproeven, waarin hij traditionele gerechten vergelijkt met de kant-en-klaar variant ervan.

Mischa Blok is radiopresentator en podcastmaker. Ze is dagelijks te horen in Blok&Toine (NPO Radio 1) en presenteert haar zelf bedachte interviewprogramma Miss Podcast.

Sandra Ysbrandy
Patrick Martens
Chatilla van Grinsven

Sandra Ysbrandy heeft van haar hobby koken haar werk gemaakt. Sinds 2009 werkt zij voor TV en is bekend van o.a. Het Familiediner, Carlo & Irene: Life4You, Tijd voor MAX en Kook mee met MAX.

 

Patrick Martens is presentator en acteur. Sinds september 2020 is hij een van de vaste presentatoren van Koffietijd (RTL). 

Chatilla van Grinsven is een Nederlandse basketballer. In 2020 nam Chatilla een sabbatical van de sport en richtte zich onder andere op televisie. Daarnaast is zij actief als lijstduwer van de Partij voor de Dieren.

Volg HUMAN