Wat betekent seksueel plezier voor jou? Dat onderzoekt HUMAN in Club Clit, hét Telegramkanaal waarin clitbezitters in een vertrouwde omgeving meer kunnen leren over seksueel plezier, orgasmes of een goed gesprek met bedpartner(s) over wat ze wel en niet lekker vinden.

Vrouwen* geven hun seksuele voorlichting gemiddeld een 5,8. Dat is niet best, dus. Seksuele voorlichting gaat veel over de gevaren van seks: enge soa’s, ongewenste zwangerschappen en seksueel overschrijdend gedrag. En de leuke kanten van seks? Daar is weinig aandacht voor. Daarom is het hoog tijd een voor deel twee seksuele voorlichting, maar dan voor volwassen vrouwen: Club Clit!

Club Clit is een experiment van HUMAN en NPO Innovatie op Telegram, dat van 14 t/m 27 maart live op Telegram te volgen is. Presentatrice Bete van Meeuwen gaat samen met deelnemers van Club Clit op zoek naar antwoorden als het gaat om seksueel plezier. En de vragen? Die mag jij stellen! Club Clit is een interactief experiment. Dit houdt in dat wij als makers niet alles verzinnen wat jij moet weten, maar dat we samen op onderzoek uitgaan. Dus heb jij een vraag over de clit, consent, seksspeeltjes of iets anders? Of wil je gewoon lekker meelezen? Geef je dan nu op!

Wat kun je verwachten?

Twee weken lang gaat Bete samen met jullie op onderzoek uit. Je kunt om de dag content verwachten. Die krijg je dus binnen in de Telegramgroep. Ook willen we experimenteren met Telegram Voice Chat, dit is een functie waarin je kan bellen met een aantal mensen, en anderen mee kunnen luisteren en vragen kunnen stellen. Dit lijkt op Clubhouse.

Privacy

Privacy is erg belangrijk. Daarom adviseren wij de deelnemers om in Telegram je telefoonnummer en je profielfoto af te schermen en alleen je voornaam of een nickname te gebruiken. Als je in de Telegramgroep komt, staat daar een video met uitleg hoe dat moet. Weet wel dat gesprekken en/of opmerkingen gescreenshot kunnen worden.

Let op: als er iemand in Club Clit zit die jouw telefoonnummer heeft opgeslagen, dan blijft jouw echte naam voor hen wel zichtbaar - ook al heb je deze binnen Telegram aangepast.

NPO Innovatie

Club Clit maakt HUMAN in samenwerking met NPO Innovatie. NPO Innovatie onderzoekt nieuwe diensten, platformen, technologieën en werkwijzen om ons publiek ook op andere manieren in aanraking te laten komen met onze verhalen en daarmee maatschappelijke impact creëren. Club Clit is dus een experiment, dit betekent dat we ook onderzoek doen voor NPO Innovatie. We zullen je dus ook vooraf en achteraf vragen of je mee wilt doen met een enquête.

Vrouwen* = Alle clitbezitters zijn welkom om deel te nemen aan Club Clit!