Isabelle Buhre (29) is een Nederlandse onderzoeksassistent aan Universiteit Utrecht en doet onderzoek naar Latijnse brieven uit de Renaissance. Ze is ook vertaler Latijn, Engels, Nederlands en Duits.

Op mijn twaalfde wist ik het zeker: ik ga Latijn studeren. Ik vond en vind het nog steeds een prachtige taal, vooral de grammatica en taalkundige vragen. Ik heb Latijnse Taal en Literatuur gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en de Katholieke Universiteit Leuven. In mijn werk als onderzoeksassistent doe ik voor het project Skillnet onderzoek naar Latijnse brieven uit de Renaissance. Op latere leeftijd kwam ik, door mijn interesse in Latijn, ook steeds meer te weten over de Europese intellectuele geschiedenis. Dit fascineert me nog altijd.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de politiek en de maatschappij, en daarom ben ik ook Politicologie gaan studeren aan de London School of Economics (LSE). Maar daar raakte ik teleurgesteld. Het curriculum was behoorlijk eenzijdig en er was een sterke neiging tot censuur door de studenten vanwege politieke correctheid. Academische vrijheid en de vrijheid van meningsuiting waren (en zijn nog steeds) in gevaar.

'Ik haal veel inspiratie uit grote denkers als Machiavelli en Erasmus, en ik hoop als een kleine mier in hun voetsporen te treden.'

Isabelle

Tegenwoordig ben ik vooral geïnteresseerd in geopolitiek, onze relatie met Rusland en de hoop deze te verbeteren, het herstellen van nationale soevereiniteit en het behouden van onze Nederlandse en Europese cultuur, tradities en identiteit. Naast mijn studies zijn er ook andere gebeurtenissen die mijn leven hebben vormgegeven. Door in het buitenland te wonen heb ik meer waardering gekregen voor mijn thuisland. Bovendien heb ik autisme en kan ik daar zowel vanuit de theorie als ervaring over spreken. En ook het op jonge leeftijd verliezen van belangrijke en geliefde familieleden hebben mij gemaakt tot wie ik ben. Ik zie de mensen om me heen niet als vanzelfsprekend.

Voor mij zijn de Europese klassiekers een levende traditie. Ik haal veel inspiratie uit grote denkers zoals Machiavelli en Erasmus. Maar ik ben nog maar een beginner, en treed als een kleine mier in hun voetsporen.