Alexander Velichkov (24) komt uit Bulgarije. In 2013 kwam hij naar Amsterdam om filosofie te studeren.

Filosofie is mijn passie, puur en simpel. Gek genoeg voel ik me het meest verbonden met de mensheid als ik met abstracte problemen worstel. Er zit zoveel schoonheid in de diepgang van filosofie. In deze periode van mijn leven zou het als een verlies voelen als ik me ergens anders mee bezig zou houden.

Ik ben naar Nederland gekomen omdat ik graag een goede opleiding wilde volgen, en de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs tot het hoogst mogelijke niveau behoort. Ik heb eerst Liberal Arts & Sciences gestudeerd aan Amsterdam University College (AUC), met geesteswetenschappen als afstudeerrichting. Nadat ik deze studie in 2016 afrondde, ben ik teruggekeerd naar Bulgarije. Vorig jaar besloot ik toch verder te studeren in Nederland. Op dit moment volg ik een Research Master Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam.

'Gek genoeg voel ik me het meest verbonden met de mensheid als ik met abstracte problemen worstel.'

Alexander

Welke studie kan je leven meer verrijken dan filosofie? Ik bezit nu het gereedschap in mijn hoofd om de strijd aan te gaan met iedere uitdaging die op mijn pad komt, of dat nu in mijn privéleven of in mijn carrière is. En, niet geheel onbelangrijk: daarnaast ben ik dankzij mijn filosofieopleiding een uitstekende gesprekspartner op feestjes en partijen.

Nadat ik ben afgestudeerd, ben ik van plan te promoveren in de filosofie. Mijn langetermijndoel is om een universitair docent Filosofie te worden in Bulgarije.