Alexander

Alexander Velichkov (24) komt uit Bulgarije. In 2013 kwam hij naar Amsterdam om te studeren.

Waarom besloot je in Nederland te gaan studeren?
Ik wilde heel graag een goede opleiding volgen. Ik had gelezen dat Nederland veel heel goede opleidingen aanbiedt.

Wat studeer je?
Ik heb eerst Liberal Arts & Sciences gestudeerd aan de Amsterdam University College (AUC). Met als afstudeerrichting geesteswetenschappen. Die studie heb ik in 2016 afgerond. Ik ging terug naar Bulgarije, maar besloot vorig jaar toch verder te studeren in Nederland. Nu doe ik een research master filosofie aan de UvA. Filosofie is simpelweg mijn passie. Gek genoeg voel ik me het meest verbonden met de mensheid als ik worstel met de meest abstracte problemen. Er zit zo veel schoonheid in filosofie. Het zou, in deze periode van mijn leven, als een verlies voelen als ik me ergens anders mee bezig zou houden. 

Hoe heeft je studie invloed op je leven?
Welke studie kan je leven meer verrijken dan filosofie? Ik bezit nu de middelen om in mijn hoofd de strijd aan te gaan met welke uitdaging dan ook op mijn pad komt, of het nou in mijn privéleven of in mijn carrière is. Daarnaast ben ik dankzij mijn filosofieopleiding een goede gesprekspartner op sociale bijeenkomsten. 

Wat staat er na je studie op de planning?
Nadat ik ben afgestudeerd, ben ik van plan een doctoraat in de filosofie te gaan doen. Mijn langetermijndoel is om een universitair docent in de filosofie te worden in Bulgarije.