Volando Voy is de eindexamenfilm van Isabel Lamberti van lichting 2015 op de Nederlandse Film Academie. De film maakt deel uit van een reeks eindexamenfilms in Filmlab.

Twee zigeunerbroertjes dwalen, zonder duidelijke bestemming, rond in een grote lege wereld. Langs hen heen raast de maatschappij. Alhoewel deze maar een paar meter van ze verwijderd is, lijkt de afstand toch ontzettend groot. Samen creëren ze onderweg hun eigen realiteit maar hoe verhoud je je uiteindelijk écht tot een wereld waar je geen deel van uit maakt?
Volando Voy is geselecteerd voor het prestigieuze internationale filmfestival van San Sebastián, waar hij in de studentencompetitie is opgenomen. De Nederlandse première vindt plaats tijdens het Nederlands Film Festival 2015.

Lamberti: Tijdens de research voor deze film raakte ik onder de indruk van de fantasie van die kinderen. En de bijna onuitputtelijke vrolijkheid waardoor zij altijd een manier vinden om onwenselijke of moeilijke situaties naar hun eigen hand te zetten. Het landschap dat de jongens doorkruisen is een speelplaats voor kinderen die niets anders hebben dan de wereld om hen heen. Tegelijkertijd confronteert deze wereld hen onderweg ook met hun eigen uitgesloten positie ten opzichte van de maatschappij.