3Lab: Cargo

Cargo is de eindexamenfilm van Marina Meijer van lichting 2016 op de Nederlandse Film Academie. De film maakt deel uit van een reeks eindexamenfilms in 3Lab.

Frans Wilms is een van de veertien mannen op een stalen bevoorradingsschip op de Noordzee.

Een maand lang varen ze langs booreilanden om deze te bevoorraden. Dag en nacht zijn ze tot elkaar veroordeeld. Een wereld van golven, storm, kameraadschap en containers, En van rauwe humor en melancholische gesprekken over de liefde.

“Toen heb ik Emmy leren kennen, een schat van een wijf. Ik mis haar nog steeds. Maar ja… Life goes on”

Een kleine film over eenzaamheid, gemis en het belang van liefde.

Regisseur Marina Meijer

Voorafgaand aan de Filmacademie studeerde Marina Politicologie aan de UvA en Taal & Cultuur Studies aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast volgde zij fotografielessen aan het International Center of Photography in New York. Tijdens haar tweede jaar aan de Filmacademie was zij regie assistent bij Fernweh (Ena Sendijarevic, 2014).
Marina loopt stage als regie-assistent en researcher bij filmmakers Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden. Haar interesse gaat uit naar de verhalende en observerende documentairefilm.

 

Lees meer over eenzaamheid

6 items

Durf te denken

Dossier
Recent Toegevoegd

Tineke heeft na 10 jaar op straat eindelijk een huis

Sinds 2016 is het beleid van de gemeente Amsterdam om hulpbehoevenden die dakloos raken, eerst een huis te geven. Dat dak boven het hoofd vormt de basis om ook andere problemen van de persoon aan te pakken. Wij spraken met Tineke, die sinds drie maanden een huis heeft.

Als je maar 30 cent per week uitgeeft aan boodschappen

In de Buurtbuik in Amsterdam Zuid kunnen eenzame ouderen, dak- en thuislozen en andere mensen met een laag inkomen voor een dubbeltje een tas met boodschappen krijgen. We namen een kijkje en spraken met de eenzame Marcel Goedhart, de zelfbenoemde 'dorpsgek van Zuid'.

Waarom je als hulpverlener naast je cliënt moet staan

Moustapha Aberrak raakte in 2003 alles kwijt: zijn huis en zijn gezin. Daarna zwierf hij over straat, ging van instelling naar instelling en werd steeds eenzamer. Totdat hij twee jaar geleden werd aangemeld bij 'HVO-Querido'.

Het is allemaal mogelijk

In de vijfde aflevering maken we kennis met mevrouw Hendrix. Ze heeft kinderen en kleinkinderen, maar het zijn haar vissen die haar gezelschap houden. Ze zou graag een maatje hebben om eens mee te kaarten. “Dan kunnen we eens een keer lachen. Dat doe ik niet vaak meer."

Prins en prinses

Het leven gaat verder op de Lindenheuvel, in de vierde aflevering van 'We zien ons.' Otto probeert zijn team te motiveren, maar heeft het moeilijk. "Na 2 jaar, waarin ik zo vaak gekleineerd ben door het bestuur, sta ik echt op ontploffen." Daisy - de ware beschermvrouwe van de buurt - biedt Otto een luisterend oor.