In een luchtvervuilde toekomst wil de 20-jarige drummer Olly maar één ding: de koepel binnenkomen, waar de lucht schoon is en zijn muziekidolen verblijven. Om daar te komen moet hij absurde tests afleggen die valse oordelen over hem vellen. Zal Olly zich naar het systeem gedragen, of blijft hij zichzelf?

Samen met een viertal andere kandidaten begint Olly aan de testen, maar bij elke test lijkt hij op willekeurige basis beoordeeld te worden. De labels die hij hierdoor krijgt opgeplakt gaan van ‘depressief’ tot ‘homofoob’. Olly herkent zich hier totaal niet in. Hoe negatiever de labels, hoe minder Olly kans maakt om in de koepel te komen.

Gefrustreerd ziet hij hoe ook de andere kandidaten willekeurig beoordeeld worden, sommige positief, de meeste negatief. Zo komt Olly voor een moeilijke keuze te staan. Zal hij zich gedragen naar het onrechtvaardige systeem om zijn dromen waar te kunnen maken, of blijft hij zichzelf en verzet hij zich daarmee tegen het systeem?

Met in de hoofdrollen Christopher van der Meer (Olly), Selin Akkulak (Marla), Jacqui Wille (Selma)

Regie: Myrte Ouwerkerk
Scenario: Chiara Aerts

Offbeat is de eindexamenfilm van Myrte Ouwerkerk van lichting 2019 op de Nederlandse Film Academie. De film maakt deel uit van een reeks eindexamenfilms in 3lab.