Een korte documentaire over het zelfbeschikkingsrecht van psychiatrische patiƫnten, het verlangen naar rust en misschien wel het grootste offer dat een vader kan brengen uit liefde voor zijn kind.

Zaterdag 24 januari om 16.35 uur op NPO 2

De zeventwintigjarige Sanne lijdt aan een borderline-persoonlijkheidsstoornis, chronische depressie en slapeloosheid. Na negen jaar intensieve behandeling zonder resultaat heeft ze besloten niet langer te willen leven. Omdat ze niemand wil traumatiseren met haar dood kiest ze voor zelfeuthanasie, een humane manier van zelfdoding.

Ze brengt haar vader op de hoogte van haar doodswens om hem de kans te geven afscheid te nemen. We zien Sanne in haar laatste weken, waarin ze toeleeft naar de dag waarop ze haar lang gezochte rust zal vinden. Als ze de foto’s op haar moodboard bekijkt zegt ze zonder spijt: “Ik heb echt wel een mooi leven gehad.”
Sanne is 24 maart jl. overleden.

Ik laat je gaan is een korte documentaire over het zelfbeschikkingsrecht van psychiatrische patiënten, het verlangen naar rust en misschien wel het grootste offer dat een vader kan brengen uit liefde voor zijn kind.

Ik laat je gaan werd geselecteerd voor de IDFA Student Competition en de Short Documentary Official Competition van het Environmental International Film Festival in Parijs.

Een film van Kim Faber