Razia probeert als jonge moslima te overleven in Mumbai. Tegen de druk van haar familie in. En ondanks de spanningen door de radicalisering van Hindoes. Deze maand stemt India over haar toekomst.

Razia, een jonge moslima uit Mumbai werkt in een schoonheidssalon. Haar klanten zijn hindoe-vrouwen, waxen is haar specialiteit. Op de vierkante meters van Razia's werkelijkheid speelt zich in het klein het grote actuele verhaal van India af.

Steeds concreter ervaart Razia de intimidatie van hindoe-nationalisten. Van de weeromstuit geldt hetzelfde voor de sociale druk van haar familie om zich te houden aan de codes van de Indiase moslim-cultuur. Tussen de invloeden van die twee grootmachten probeert Razia haar eigen weg te vinden.

Razia aan het werk

Parlementsverkiezingen in India

Dit jaar wordt de uitslag van de parlementsverkiezingen in India bekend gemaakt. Vijf weken hebben de stemmingen in wat steevast de grootste democratie ter wereld wordt genoemd, dan geduurd. Meer dan ooit staat door de radicalisering van het hindoe-nationalisme onder het bewind van de huidige president Modi de democratie en de rechtsstaat onder druk. Meer dan ooit zijn de rechten van minderheden beperkt.

Razia waxt in Niqab is gemaakt door Annabella Stieren, Brindusa Ioana Nastasa en Harska Malaney.

Razia

Meer 2Doc Kort