2Doc Kort

Razia waxt in niqab

Razia probeert als jonge moslima te overleven in Mumbai. Tegen de druk van haar familie in. En ondanks de spanningen door de radicalisering van Hindoes. Deze maand stemt India over haar toekomst.

Videobrief ontvangen

Wil je korte docu's (max 3 min.) in je mailbox ontvangen van filmmakers vanuit de hele wereld? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Human.

Droogte in Kaapstad, censuur in China of de Brexit in Noord-Ierland: wat betekenen deze headlines  eigenlijk voor mensen in de praktijk?

Een 2Doc Kort  is een persoonlijke videobrief van makers over de hele wereld, gericht aan jou, de kijker.

Razia, een jonge moslima uit Mumbai werkt in een schoonheidssalon. Haar klanten zijn hindoe-vrouwen, waxen is haar specialiteit. Op de vierkante meters van Razia's werkelijkheid speelt zich in het klein het grote actuele verhaal van India af.

Steeds concreter ervaart Razia de intimidatie van hindoe-nationalisten. Van de weeromstuit geldt hetzelfde voor de sociale druk van haar familie om zich te houden aan de codes van de Indiase moslim-cultuur. Tussen de invloeden van die twee grootmachten probeert Razia haar eigen weg te vinden.

Razia aan het werk

Parlementsverkiezingen in India

Dit jaar wordt de uitslag van de parlementsverkiezingen in India bekend gemaakt. Vijf weken hebben de stemmingen in wat steevast de grootste democratie ter wereld wordt genoemd, dan geduurd. Meer dan ooit staat door de radicalisering van het hindoe-nationalisme onder het bewind van de huidige president Modi de democratie en de rechtsstaat onder druk. Meer dan ooit zijn de rechten van minderheden beperkt.

Razia waxt in niqab  is gemaakt door Annabella Stieren, Brindusa Ioana Nastasa en Harska Malaney.

Razia