Een film van Saleh Maglam

Zondag 5 september, 21:10 - NPO 2

Een plank met rolschaatswieltjes eronder. Op zijn zelfgemaakte karretje duwt Akram zich met zijn handen voort door de stoffige, chaotische straten van de Jemenitische hoofdstad Sanaa. Tien jaar geleden raakte Akram tijdens zijn werk zwaar gewond. Hij overleefde, maar een groot deel van zijn onderlichaam moest geamputeerd worden.

Akram

Hij verzeilde in een diepe depressie, deed zelfmoordpogingen. Toch vocht hij zich terug in het leven. In de videobrief van regisseur Saleh Maglam zien we het voortdurend bedreigde dagelijks leven van Sanaa vanuit Akrams perspectief. Moedig crosst hij op zijn karretje overal doorheen. En dan is er de dag dat zijn grote droom uitkomt: zijn bruiloft.

Over 2Doc Kort

Wat betekent het grote, dagelijkse nieuws voor mensen in de praktijk? Filmmakers van overal vertellen in een minuut of tien hoe een belangrijke ontwikkeling in de wereld haar of hem persoonlijk raakt. Als een videobrief over crises en hoop van de maker aan de kijker. 2Doc Kort is een serie korte actuele documentaires van HUMAN en Deep Focus Webdocs voor NPO 2, NPO 2 Extra en NPO Start.