In de laatste aflevering van We zien ons worden de motoren van de motorclub, begeleid door doedelzakspelers, op het kerkplein verzameld om door pastoor Quaedvlieg en kapelaan Martinez met alle traditionele rituelen te worden gezegend.

'NRC Handelsblad' publiceert een artikel over de lang verzwegen uitbraak van lachgas bij Chemelot. Jack krijgt eindelijk gehoor en mag in de gemeenteraad zijn zegje doen over de gevaren van de chemiereus. 

Op de 'Dag van de wijk' richt Alyza op haar eigen voortvarende wijze een tent in om jongeren voorlichting te geven over schulden en seksualiteit. "De bedoeling is dat, zodra ze de tent in lopen, de drempel naar vragen wegvalt.”

Gerrit krijgt stadsdeelwethouder Kim Schmitz van armoede en eenzaamheid op bezoek en voor het eerst krijgt hij de steun die hij zo lang niet gehad heeft. “Ik voel een enorme klik, omdat we eigenlijk hetzelfde nastreven." Mooie woorden van de wethouder. Gerrit krijgt er kippenvel van.

We maken kennis met Jayden en Aaron uit Otto's jeugdvoetbalteam. Naast school en voetbal bestaan hun dagen vooral uit gamen, alleen op hun slaapkamers. "Als er geen games waren dan zou ik gewoon buiten spelen en met vrienden afspreken." Hun voetbalteam valt echter uit elkaar. Trainer Otto vertrekt en organiseert in het café van Daisy een afscheidsbijeenkomst, waarbij de tranen rijkelijk vloeien.

Pastoor Quaedvlieg

Journalist Marcel Maassen groeide op in de Lindenheuvel, de wijk in Geleen die de hoofdrol speelt in onze serie 'We zien ons'. Voor Human schetst hij de opkomst en ondergang van de frappante mijnplaats.

Over de serie

Tien procent van alle Nederlanders ervaart sterke gevoelens van eenzaamheid. In de wijk Lindenheuvel ligt dat percentage op twintig procent. In de Geleense wijk Lindenheuvel is echter nog iets anders aan de hand. Zowel de sociale cohesie als eenzaamheid scoren opvallend genoeg bovengemiddeld hoog. Hoe kan dat?

Dit contrast vormt het uitgangspunt voor deze serie. Vanuit de markante oude mijnwerkerswijk laten we licht schijnen op één van de grootste uitdagingen van onze tijd: de strijd tegen vereenzaming. In We zien ons ligt de focus niet op de eenzamen, maar juist op diegenen die op wat voor manier dan ook de strijd aangaan met het groeiende probleem van eenzaamheid. Tegelijkertijd zien we hoe burgers met elkaar omgaan in een steeds veranderende maatschappij.

Gedurende een jaar volgen we een aantal inwoners van Lentjheuvel. In zes afleveringen worden we deelgenoot van hun leven en strijd. We zien ons toont de veerkracht van de inwoners van Lindenheuvel. We zien hoe zij de zich terugtrekkende overheid en het wegvallen van traditionele netwerken als kerk en werk trachten op te vangen.