Een documentaireserie over afscheid bij dementie

Adelheid Roosen en Hugo Borst slaan, na  In De Leeuwenhoek  en  Thuis op Zuid, opnieuw de handen ineen voor een serie over dementie. In Roosen & Borst ligt dit keer de nadruk op afscheid nemen. Want vanaf het moment dat je de diagnose krijgt, is je leven een groot en langgerekt afscheid. Waarbij je elke keer afscheid neemt van wéer iets anders: van je dromen, van wie je was, van je geliefden, en uiteindelijk van het leven zelf.

Afleveringen

Eerdere programma's van Roosen & Borst

Verdieping bij de serie

Eerste hulp bij dementie

Heb je vragen over dementie en wil je graag weten waar je terecht kan? We helpen je graag verder op weg.

Dementie.nl is het platform van Alzheimer Nederland met tips, informatie en verhalen over omgaan met dementie. Daarnaast kun je er ervaringen delen, vragen stellen, trainingen volgen en meedoen met online bijeenkomsten.

Bezoek ook hun website speciaal voor mensen met dementie, gemaakt met mensen met dementie. Je vindt er informatie over zelf de regie houden, hoe je zelfstandig blijft en hoe je om kan gaan met familie en vrienden.

Andere mensen met dementie en mantelzorgers ontmoeten? Bezoek een Alzheimer Café, Trefpunt of Theehuis. Op de website van Alzheimer Nederland vind je een overzicht van alle activiteiten bij jou in de buurt.

De methodiek AlzheimerFluisteren die Adelheid Roosen met Anne-Marth Hogewoning en Cigdem Yuksel ontwikkeld heeft, biedt een hand in de rug om met de schaamte rond dementie om te gaan. Lees hier meer over AlzheimerFluisteren en hoe je een AlzheimerFluisteraar wordt.

Heb je een vraag over dementie of heb je behoefte aan een luisterend oor? Bel dan gratis de DementieLijn op 0800 5088. De DementieLijn biedt zeven dagen per week een luisterend oor en advies bij omgaan met dementie.

Volg HUMAN